Header-deal-Knab

Martin van Kranenburg

“Kennis van het brein is essentieel om in je communicatie het verschil te maken”

Martin van Kranenburg

Auteur en neuromarketing spreker Martin van Kranenburg

Martin van Kranenburg is de winnaar van de FOTY awards 2022. Martin is auteur van het populaireboek Schrijven voor het Brein én initiatiefnemer van de gelijknamige e-learning. Hier leren zzp’ers en communicatieprofessionals conversiegerichte teksten te schrijven die lezers aanzetten om in actie te komen. Naast auteur is Martin een van de meest gevraagde neuromarketing sprekers in Nederland. Martin staat bekend om zijn energieke, enthousiaste,praktische en deskundige presentaties. 

Kun je ons iets vertellen over jouw activiteiten? Op welke wijze ben je actief in en/of betrokken met de zzp-markt?

Als docent en spreker ben ik ruim 17 jaar actief als zzp’er. Ik help ondernemers en teams om hun website en online marketing onweerstaanbaar te maken.

Wat is/zijn de reden(en) dat je als jurylid actief bent bij de FOTY Awards?

Als winnaar van de FOTY Awards mag je zitting nemen in de jury. Ik kijk uit naar de inzendingen en verhalen van andere ondernemers.

Bij de FOTY Awards ontvangen deelnemers online referenties van klanten. Hoe belangrijk is het volgens jou dat freelancers, interim professionals en zzp’ers hun kwaliteit bewijzen via online referenties?

Zaken doen draait om vertrouwen. Bij het maken van een keuze wil je alle onzekerheid wegnemen. Je kijkt naar de ervaringen van anderen. Niet voor niets is sociaal bewijs een van de belangrijkste principes van de wereldberoemde gedragspsycholoog Robert Beno Cialdini.

Waaraan moet een finalist of winnaar van de FOTY Awards volgens jou voldoen?

Eigenheid. Grip op wat er in je markt en bij je klanten speelt. Een ontembare honger om eerst waarde toe te voegen voor je klant. Daarna komt de waarde voor jou wel. En hou je bij je eigen kompas. Geef je klanten aandacht en service zoals je die zelf wil ervaren.

Waarop ga je (extra) letten tijdens het juryberaad van de FOTY Awards?

Vanuit mijn rol als online marketeer kijk ik naar de uitstraling van je website. Naar je uitstraling op LinkedIn. Heb je een website die mij nieuwsgierig en gretig maakt om met je in contact te komen.

Heb je tot slot nog een tip voor freelancers, interim professionals of zzp’ers?

Wees de meest kritische gebruiker van je eigen marketing, van je eigen website. Klant centraal is structureel met je klant praten. Focus op executie, blijf aan je website en je verhaal sleutelen. Je tweede tekst is altijd beter dan je eerste. Een website is nooit af. Ondernemers die dat snappen hebben altijd werk.