Header-deal-Knab

Josette Dijkhuizen

“Mijn motto is: de kracht van je onderneming zit in jezelf”

Josette Dijkhuizen

Ondernemer in De Zakencoach

Graag stellen wij je voor aan Prof. dr. Josette Dijkhuizen. Josette is zzp’er en werkt via het nationale netwerk van ondernemerscoaches (de Zakencoach) samen met zzp’ers aan hun zakelijke en persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast is ze oprichter van Krachtbedrijf, Women4Women en honorair hoogleraar ondernemerschapsontwikkeling (Maastricht School of Management).

Kun je ons iets vertellen over jouw activiteiten? Op welke wijze ben je actief in en/of betrokken met de zzp-markt?

Ik ben oprichter van drie landelijke netwerken van ondernemerscoaches, te weten www.dezakencoach.com, www.krachtbedrijf.nl en www.women4women.eu. Verder begeleid ik overlevers van geweld (mensenhandel, huiselijk geweld, vluchtelingen) bij opzetten eigen bedrijf in Nederland en heb ik een uitwisselingsprogramma van Nederlandse vrouwelijke ondernemers met hun collega’s in Midden-Oosten en Noord-Afrika.

Wat is/zijn de reden(en) dat je als jurylid actief bent bij de FOTY Awards?

Zzp’ers zijn belangrijk voor niet alleen onze economie, maar ook voor hun maatschappelijke bijdrage.

Bij de FOTY Awards ontvangen deelnemers online referenties van klanten. Hoe belangrijk is het volgens jou dat freelancers, interim professionals en zzp’ers hun kwaliteit bewijzen via online referenties?

Ik ben sceptisch ten opzichte van referenties, maar ik begrijp dat we dat allemaal doen.

In hoeverre zouden opdrachtgevers en intermediairs kwaliteit (meer) in overweging moeten nemen tijdens aanbestedings- en/of inhuurprocessen waarbij freelancers, interim professionals en zzp’ers betrokken zijn?

Kwaliteit is allerbelangrijkste van welk werk dan ook en bij veel projecten is expertise noodzakelijk en die kan juist bij zzp’ers/interimmers zitten.

Waaraan moet een finalist of winnaar van de FOTY Awards volgens jou voldoen?

De finalist of winnaar moet naast economische waarde ook maatschappelijke impact leveren, een bijzondere expertise beheersen en vernieuwend zijn.

Waarop ga je (extra) letten tijdens het juryberaad van de FOTY Awards?

Op de maatschappelijke impact van de ondernemer.