Pitchvideo insturen

Als kandidaat van de FOTY Awards neem je een eigen pitchvideo op, die we voor jou online zetten zodat je (a) de juryprijs of (b) de publieksprijs in de wacht kunt slepen! We plaatsen de pitchvideo op jouw FOTY Awards profiel en delen jouw video op onze LinkedIn pagina.

Criteria voor de pitchvideo

Dit zijn de criteria voor de pitchvideo:

  • De pitchvideo mag maximaal 1 minuut duren.
  • De pitchvideo dient horizontaal te worden opgenomen.
  • De pitchvideo is een MP4 file (Let op: via YouTube uploaden is niet mogelijk, omdat de pitchvideo op de website van de FOTY Awards komt).
  • De pitchvideo dient via WeTransfer te worden verstuurd naar info@fotyawards.com.

De pitchvideo heeft twee functies. Je zet jouw pitchvideo in om stemmen binnen te halen. Als je na de stemronde doorgaat naar de finaleronde wordt je pitchvideo ook bekeken door extern onderzoeksbureau Panteia. Panteia bepaalt op basis van een interview met jou als ondernemer en je pitchvideo wie de 10 definitieve finalisten zijn van de Freelancer of the Year Award en de prijs voor de Beste Starter. De 5 elementen waar Panteia in haar beoordeling op let zijn:

Kwaliteit, focus, passie, succes en ambitie.

Het is dus belangrijk dat je deze 5 elementen verwerkt in jouw pitchvideo. Via je dashboard kun je ondertussen doorgaan met het verzamelen van referenties. Panteia beoordeelt alle deelnemers namelijk op basis van de pitchvideo, het interview én de referenties.

5 tips voor de perfecte pitchvideo door Joery Mooijman

Joery Mooijman, winnaar van de FOTY Awards 2022 in de categorie Beste Starter, geeft je in onderstaande video nog vijf handige tips voor de perfecte pitchvideo.

Deadline voor de pitchvideo

De deadline voor de pitchvideo is 14. Stuur dus je video uiterlijk 14 juni naar ons op.

Heb jij verder nog vragen over jouw pitchvideo? Neem dan contact met ons op door een mailtje te sturen (info@fotyawards) of door te bellen naar 085 06 51 082.