Header uitgelicht

Freelancer Arnoud Wennekus uitgelicht

“Doe waar je blij van wordt en goed in bent”

Arnoud Wennekus is specialist op het gebied van arbeidsongeschiktheidsverzekeringen voor zzp’ers. Met zijn onderneming AOV ZZP kan hij zzp’ers hier goed advies over geven. Wij interviewden hem over het ondernemerschap en zijn deelname aan de FOTY Awards. Het interview is onderdeel van een interviewserie die mede mogelijk wordt gemaakt door onze hoofdpartners Knab en MINI.

Hoe en waarom ben je ondernemer geworden?

Uiteraard wilde ik net als vele andere ondernemers de vrijheid om zaken zelf te beslissen en wilde plannen op te pakken zonder eerst dertig vergaderingen en toestemming van allerlei afdelingen en mijnheren en mevrouwen te krijgen!

Wat doe je precies en voor wie?

In 1996 ben ik daarom voor mezelf begonnen. 22 jaar geleden als hypotheek & verzekeringsadviseur en later als aan- en verkoop makelaar. De eerste doe-het-zelfmakelaar van Nederland, met toen unieke video-presentaties van woningen op dvd en ook toen al online (anno 2004). Vanaf 2007 zijn wij AOV specialist voor zelfstandig Professionals.

Wij zijn AOV-specialisten. Wij vergelijken, adviseren en sluiten AOV-verzekeringen af voor zelfstandig professionals in Nederland. Wij zijn de enige partij in Nederland die zich uitsluitend met AOV-verzekeringen bezighouden en kennen al 11 jaar lang een unieke ‘niet goed, geld terug’-garantie op ons (300+) bekroonde Persoonlijk AOV Advies Rapport.

Waarom doe je mee aan de FOTY Awards?

Ik ben genomineerd en dacht, leuk! Dat is ook leuk voor mijn ego’tje, maar nog leuker om een podium te krijgen om zo veel ondernemers te kunnen bereiken. Om ons zo samen hard te kunnen maken voor een betaalbare AOV-verzekering eventueel in combinatie met een Broodfonds!

Wat maakt jou uniek ten opzichte van andere ondernemers?

Dat mogen anderen beoordelen, maar er zijn genoeg beoordelingen op onze website en LinkedIn te vinden (meer dan 100) en ook via Ratecard meer dan 60 inmiddels.

…Iets met hart voor de zaak, eerlijk en betrouwbaar, afspraak is afspraak en doorzetter. Ik doe gewoon enorm mijn best als ondernemer en mens! En ja, ook ik faal regelmatig, maar probeer er altijd van te leren!

Hoe kom je aan klanten en waar zitten jouw klanten?

Onze relaties zijn zelfstandige professionals. Die zitten online, in businessclubs, op LinkedIn, in ons netwerk. En veel mond op mond uiteraard!

Hoeveel ben je waard per uur?

Hoeveel ik waard ben per uur? Tja, dat hangt ervan af wat ik doe. Als ik een uur aan de bar zit, denk ik een schade van 100 euro per uur minimaal!

Hoe blijf je op de hoogte van je vakgebied?

Ik lees en volg alles op ons vakgebied. Verder doe ik continu aan persoonlijke ontwikkeling en ben graag altijd open minded en “willing to be wrong””.

Wat doe je over 5 jaar?

Over 5 jaar is AOV ZZP de enige serieuze onafhankelijke landelijke intermediair om je AOV goed en onafhankelijk en betrouwbaar te laten vergelijken en afsluiten. Dit in combinatie met andere mogelijkheden zoals digitale broodfondsen 3.0 en coach & preventiepakketten qua gezondheid.

Hoe zie jij je toekomst?

Minder (hard en veel) werken, meer genieten, meer tijd om te reizen. Nog wat meer ondernemers helpen, meer waarde leveren en dus meer verdienen, meer en leukere samenwerkingen en ook veel meer omzet!

Hoe hou je je werk leuk?

Steeds weer zaken verbeteren en nieuwe zaken uitproberen en verzinnen, maar nooit de laserfocus op het grote doel verliezen!

Wat is jouw belangrijkste tip voor andere freelancers, interim professionals en zzp’ers in Nederland?

Ik zou zeggen: ga doen waar je blij van wordt en waar je goed in bent. Wat voor mij belangrijk is: sta voor wat je doet. Afspraak is afspraak. Altijd open en eerlijk zijn, je uiterste best doen, fouten toegeven als je ze maakt en direct herstellen. Dan kom je een heel eind!

Tja, en vraag jezelf af, kan ik het mijzelf als ondernemer veroorloven langere tijd ziek te zijn? Zo nee?
Check onze website.