NS-header-blog2

Trainer en coach Arturo Massaro

“Diverse dromen die ik wil realiseren”

Succesverhaal uitgelicht op Travel Thursday

Arturo Massaro is coach en geeft trainingen aan mensen wereldwijd. In 2015 heeft hij de Dreamschool opgericht om mensen te helpen hun eigen dromen te realiseren. Naar aanleiding van de mooie resultaten die Arturo heeft behaald met zijn deelname aan de FOTY Awards, interviewden wij hem over het ondernemerschap en zijn ondernemersavontuur als ‘reizende’ ster. Het interview is onderdeel van een interviewserie die mede mogelijk wordt gemaakt door NS-Business Card, dé OV-kaart voor zelfstandig ondernemers.

Hoe en waarom ben je ondernemer geworden?
“Ik was manager bij een energiebedrijf en toen ik 40 jaar oud werd vroeg ik mijzelf af, wat wil ik met de rest van mijn leven doen? Ik wilde geen manager meer zijn en naar aanleiding van die vraag kreeg ik die nacht een droom. In deze droom stond ik voor een grote groep mensen training te geven in leiderschap, persoonlijke ontwikkeling, communicatie en teambuilding. Ik werd 3 uur ’s nachts wakker en kon niet meer slapen. Een paar weken later heb ik mijn baan opgezegd en heb diverse opleidingen gevolgd om trainer/coach te worden. Sinds 2002 heb ik mijn eigen bedrijf en geef ik dus trainingen in leiderschap, persoonlijke ontwikkeling, communicatie en teambuilding. Sinds 2010 reis ik de gehele wereld over om mijn passie te mogen uitvoeren. In 2015 heb ik de Dreamschool opgericht en sindsdien help ik mensen om hun dromen en visies om te zetten naar realiteit.”

Wat doe je precies, en voor wie?
Ik geloof oprecht dat iedereen een droom heeft, een grote wens die hij of zij graag wil realiseren. Maar in de praktijk blijkt dat minder dan 5 procent van de mensen ook daadwerkelijk die grote droom waarmaakt. Dus meer dan 95 procent van de mensen blijft doen wat ze al heel lang hebben gedaan. Uit een onderzoek van begin dit jaar kwam een heel duidelijk antwoord naar voren op de vraag aan honderden mensen op hun sterfbed: “Waar heeft u nu het meeste spijt van?” Het nummer één antwoord was: “Ik wou dat ik mijn dromen had nagejaagd!” Mijn missie is om zoveel mogelijk mensen te helpen hun droom waar te maken. Dit is misschien een Miss World antwoord, maar ik ben ervan overtuigd dat als mensen echt doen waar hun passie ligt, zij veel meer energie hebben en veel minder snel geïrriteerd zijn richting anderen. Het geeft zoveel meer voldoening in het leven om datgene te doen wat je écht leuk vindt en om een bijdrage te leveren aan deze wereld. Toch blijft het overgrote deel van de mensen datgene doen waar ze weinig tot geen voldoening en energie aan overhouden.”

Hoe ziet jouw (ondernemers)reis naar de toekomst eruit? Wat is je eindstation?
“Ik weet niet of er ooit een eindstation is, maar ik heb zelf in ieder geval nog diverse dromen die ik wil realiseren. Zo ben ik bezig met het schrijven van een boek met de titel Het verschil tussen Hemel en Hel . Het verschil is letterlijk “ME”. Dus wat kan ik zelf doen om mijn eigen leven zo te veranderen dat ik meer plezier, geluk, gezondheid en inspiratie creëer? Daarnaast zie ik mijzelf steeds meer als Motivational speaker voor bedrijven en grote groepen mensen die hun eigen dromen en visies willen realiseren. Als ik heel groot en stout droom, dan ben ik te gast bij DWDD of RTL Late night om over mijn boek te spreken. Tot slot werk ik ook nog voor en samen met het bedrijf (Trinfinity Corp.) van onze zoon Bentinho Massaro. Samen met onze zoon op het podium staan is misschien wel de ultieme droom voor mij.”

Jij reist vaak met de trein. Wat voor abonnement heb jij en hoe reis jij ermee?
“Ik heb een OV-kaart en deze laad ik elke keer weer op. Aangezien ik regelmatig naar het buitenland ga, reis ik met de metro en trein naar Schiphol. Dat is vele malen makkelijker dan mijn auto te parkeren en het eind te lopen naar de hal. Daarnaast neem ik af en toe de trein om naar het zuiden van het land te reizen om daar mijn trainingen te geven en gesprekken te voeren. Ik ben altijd erg tevreden over het reizen met de NS en het plannen wordt daardoor steeds makkelijker en betrouwbaarder.”

Als finalist maak jij kans op een NS Business Card met een 1e klas OV abonnement. Wat zijn voor jou de voordelen van de NS-Business Card?
“Ik zou het fantastisch vinden als ik deze prijs win. Dat betekent voor mij dat ik nog vaker met de trein zal reizen. Ik kan dan tijdens het reizen mijn verslagen maken en die van anderen lezen. Dat scheelt ontzettend veel tijd en daarmee kan ik weer mooie nieuwe plannen bedenken en genieten van meer vrije tijd. Daarnaast is het heerlijk rustig in de 1e klas en kan ik lekker een boek lezen, met koptelefoon op muziek luisteren of inspirerende films kijken.”

Jij doet dit jaar mee aan de FOTY Awards en bent uitgeroepen tot finalist. Wat heeft de deelname jou tot nu toe gebracht?
“Het heeft mij nu al meerdere opdrachten opgeleverd. Daarnaast zijn er weer vele (oude) contacten versterkt. Ik heb diverse fijne gesprekken gevoerd onder het genot van een lekkere bak koffie en lunch en er staan er nog een paar gepland. Door mee te doen aan de FOTY Awards heb ik mijzelf nu veel breder bij anderen onder de aandacht gebracht. Dat alleen al is een grote winst, buiten alle mooie reviews en de (mogelijke) opdrachten. Het is natuurlijk ook prachtig als er zoveel mooie reviews geschreven worden. Dat geeft extra zelfvertrouwen en het versterkt het gevoel dat ik het goed doe. Ook de tips die gegeven zijn, zijn zeer waardevol. Ik ben daar zeer dankbaar voor.”

Tot slot, heb je nog een ultieme tip op het gebied van zakelijk reizen voor collega ondernemers?
“Maak echt veel meer gebruik van het OV in het algemeen en de NS in het bijzonder. Uiteraard is het voor het milieu beter. Daarnaast is de betrouwbaarheid vaak groter dan via de weg met alle files. Ik hoor te vaak mensen klagen over het feit dat er een trein is uitgevallen of vertraagd is en ze 5 tot 10 minuten langer onderweg zijn. Als ik dan vraag hoeveel tijd ze extra kwijt zijn als ze in de file staan, dan is dat vaak veel meer dan 5 tot 10 minuten. Ik rijd regelmatig van Amsterdam naar Limburg en weer terug. Dan sta ik vaak in meerdere files bij Eindhoven, Den Bosch en Utrecht. Dat kost echt veel meer tijd en ik kan op die momenten mijn verslagen niet maken of lezen. Met de trein reizen zorgt bij mij voor veel meer rust en ontspanning. En soms heb ik plotseling een heel prettig en inspirerend gesprek met een onbekend persoon wat mij weer helpt om andere inzichten en ideeën eigen te maken.”