Header uitgelicht

Freelancer Danielle Nijhuis uitgelicht

“Leer prikkels en uitdagingen van het leven vol energie te omarmen”

Danielle Nijhuis heeft haar eigen mediumschool Soulconnections, waar zij mensen helpt om hun spiritualiteit verder te ontwikkelen. Ook helpt zij anderen meester te worden van hun ziel, zodat zij innerlijke rust kunnen vinden en zo succesvol worden. Wij interviewden haar over het ondernemerschap en haar deelname aan de FOTY Awards. Het interview is onderdeel van een interviewserie die mede mogelijk wordt gemaakt door onze hoofdpartners Knab en MINI.

Hoe en waarom ben je ondernemer geworden?

Ik heb eerlijk gezegd nooit de ambitie gehad om ondernemer te worden. Ik heb dyslexie en heb altijd gedacht dat als je die kwaliteit niet had, dat het ondernemerschap dan lastig zou zijn. Wat ik wel al heel mijn leven heb, is dat ik erg gevoelig ben voor energie. Mijn onderbuikgevoel vertelde me zoveel over mensen en situaties dat ik feilloos in bepaalde situaties het juiste kon zeggen en adviseren.

Gedurende mijn leven zijn er zoveel dingen gebeurd, dat ik op onderzoek uit ben gegaan naar wie ik werkelijk ben en wat ik met die gevoeligheid eigenlijk kan. Inmiddels heb ik meer dan 10000 mensen gesproken, geadviseerd en geleerd hoe ze hun eigen talenten kunnen gebruiken op allerlei vlakken in het persoonlijke of maatschappelijke leven van de mens.

Twee jaar geleden werd mij gevraagd of ik met een groep mensen aan de slag wilde om ze te helpen om hun gevoeligheid verder te ontwikkelingen. Zo is mijn Mediumschool Soulconnections Enschede een feit geworden. Ik geloof dat ieder mens intuïtie heeft, maar dat ons denken vanuit ratio veelvuldig een obstakel kan zijn. We maken bepaalde stappen in het leven niet, omdat we “denken”. Met mijn ervaring en gevoeligheid die je Spiritueel kan noemen, kan ik je meenemen op reis om de meester van je eigen ziel te worden.

Wat doe je precies en voor wie?

Eigenlijk voor iedereen en dat is heel erg breed. Als we naar de geschiedenis kijken, werden gevoelige mensen al jaren ingezet die een sterkere intuïtie hadden. Vaak werd het gezien als gek, hekserij of onzin. Natuurlijk zijn er nu nog steeds mensen die niks hebben met mijn vakrichting. Toch is er een verschuiving gaande en die behoefte naar inzicht, begrip, rust in jezelf bied ik je.

De laatste twee jaar geef ik voornamelijk opleidingen in spirituele/mediamieke en persoonlijke ontwikkeling, met als doel dat je intuïtie je niet in de steek laat. Wij bieden je een veilige omgeving, waarin jij het mediumschap en je intuïtie mag ervaren. Van het eerste onzekere stapje, waar je fouten maakt en natuurlijk mag maken naar het doel dat jij voor ogen hebt. We leren je hoe je op een dieper niveau kunt samenwerken met je intuïtie en meer.

We geven verschillende cursussen (workshops) en opleidingen binnen Mediumschool Soulconnections in Enschede. Het doel is om de mensen die voelen dat iets voor de mensheid iets willen betekenen, dat op een gedegen en veilige manier te ontwikkelen. Ook bied ik meditatie-avonden aan. In deze hectische tijd waarin de prikkels van het leven door “media, telefoon, nieuws, computers enz.“ ons om de oren vliegen, vergeten we tijd door te brengen met onszelf, met onze ziel. De kracht van verbinding is naar binnen gaan! De verbinding naar binnen, warm en liefdevol voor jezelf te zijn, tijd besteden aan je ware zelf en de sprankel van jouw ziel weer aan te zetten.

Na de cursusavonden Meditatie ben je weer opgeladen en kun je de prikkels en uitdagingen van het leven weer vol energie omarmen. Je kunt het ook zoeken in yoga en andere vormen van bewustwording, maar het blijft moeilijk om rust in hoofd en lijf te krijgen en ook nog eens te verbinden met onze ziel. Zo is het aanbod heel groot voor iedereen ongeacht je afkomst, religie of huidskleur. Ook bedrijfsmatig word ik ingehuurd om mee te kijken.

Waarom doe je mee aan de FOTY Awards?

Een niet echt voor de hand liggende keuze inderdaad, want ik heb iets anders te bieden dan de gemiddelde ondernemer. Ik weet zeker dat we allemaal wel eens een ervaring hebben gehad waarbij we iets voelden, maar waar we geen vinger op konden leggen en het dan aan de kant schuiven. Spiritualiteit is steeds meer een begrip in Nederland, maar wordt helaas nog steeds als een ondergeschoven kindje gezien.

Wat maakt jou uniek ten opzichte van andere ondernemers?

Jeetje dat is een lastige vraag. Geen idee eigenlijk, ik ben gewoon mezelf. Ik probeer een veilige omgeving te creëren, waar je jezelf kan zijn. Ik probeer dat zo simpel mogelijk te doen, zonder zweverig te zijn. Daarbij geloof ik dat iedereen, dus ook alle ondernemers, uniek is.

Hoe kom je aan klanten en waar zitten jouw klanten?

Mensen kunnen mij kennen van de televisie, maar de laatste twee jaar ligt de focus op mijn Mediumschool Soulconnections in Enschede. Sociale media hebben een heel groot bereik en vanuit heel Nederland komen mensen vanzelf om op zoek te gaan naar wie ze werkelijk zijn. Ongetwijfeld zal het zo zijn dat mond-tot-mondreclame daarin meewerkt. Ik heb mijn onderneming in Enschede, maar mijn klanten komen uit heel Europa en Amerika.

Hoeveel ben je waard per uur?

Mijn uurtarief voor een privégesprek is €100 per uur. Voor de opleidingen worden andere prijzen gehanteerd. Wel probeer ik de prijzen voor de opleidingen laag te houden, zodat het voor iedereen toegankelijk is om op zoek te gaan naar zichzelf.

Hoe blijf je op de hoogte van je vakgebied?

Belangrijk voor mij is dat ik niet stil blijf staan, maar blijf leren. Daarom heb ik meerdere cursussen gevolgd bij zeer gerenommeerde instanties en bekende mensen in het mediumschap en spiritueel niveau. Onder andere train ik regelmatig op het befaamde Arthur Findlay College in Engeland. Een school waar mensen vanuit de hele wereld komen, die op zoek zijn naar spiritualiteit en zichzelf. Ze gaan daarnaartoe om hun gevoeligheid te verfijnen.

Wat doe je over 5 jaar?

Hetzelfde, mensen helpen om zichzelf te vinden en op onderzoek gaan naar een stapje meer. Dat voel ik als mijn missie.

Hoe zie jij je toekomst?

Ik zie de toekomst vol met groei, mogelijkheden en uitdagingen. In mijn vak is er nog zoveel te onderzoeken, dat ik zeker weet dat ik nooit stop. Ik zet de intentie dan ook uit dat we allemaal op zoek gaan naar wie we werkelijk zijn en dat we onze natuurlijke gevoeligheid omarmen.

Hoe hou je je werk leuk?

Ik werk met mensen. Het bijzondere daarin, is dat iedereen anders, bijzonder en uniek is. Dat aspect is zo leuk dat ik verder geen moeite hoef te doen om mijn werk leuk te houden.

Wat is jouw belangrijkste tip voor andere freelancers, interim professionals en zzp’ers in Nederland?

Geloven in jezelf en de discipline te hebben om daadwerkelijk je dromen te verwezenlijken. Als jij voelt dat hetgene wat je doet het juiste is en je vertrouwt daarop, dan zal succes volgen. Accepteer dat uitdagingen mogelijkheden zijn: dan ben je altijd de master van je ziel.