mini-header-blog

Eventmanager Hannah Boere

“Flexibiliteit is essentieel”

Succesverhaal uitgelicht op MINI Monday

Hannah Boere is freelance eventmanager en onderscheidt zich als gastvrijheid en communicatie expert. Op 20-jarige leeftijd begon zij haar professionele carrière in de evenementenorganisatie en floreerde ze in de snel bewegende en uitdagende branche. Naar aanleiding van de mooie resultaten die Hannah heeft behaald met haar deelname aan de FOTY Awards, interviewden wij haar over het ondernemerschap en haar reis naar de toekomst. Het interview is onderdeel van een interviewserie die mede mogelijk wordt gemaakt door MINI Cooper Clubman.

Hoe en waarom ben je ondernemer geworden?
“Op mijn 23e had ik met veel plezier in een aantal bedrijven gewerkt en stond ik, aan het einde van een tijdelijk contract, voor de keuze om intern te solliciteren op een vervolgcontract of iets anders te gaan doen. Toen kwam ik tot de conclusie dat ik het meeste energie haal uit het organiseren van evenementen vanuit mijn eigen visie en met een eigen werkwijze. Onder het mom van ‘wat is het ergste dat er kan gebeuren?’ heb ik me ingeschreven bij de KvK en ben ik gemotiveerd begonnen aan het werven van opdrachtgevers!”

Wat doe je precies, en voor wie?
“In de basis organiseer ik evenementen. Dat kan voor bedrijven en opdrachtgevers zijn die willen dat ik vanaf de conceptuele ontwikkeling tot aan het laatste stukje afwikkeling betrokken ben. Maar soms word ik ook voor een gedeelte van het evenemententraject of alleen voor de uitvoer op de dag zelf ingezet. De ondertitel van mijn bedrijfsnaam is Hospitality & Event support… Mijn missie is dan ook om voor al mijn opdrachtgevers bij te dragen in het hoogste niveau van gastvrijheid en algehele ervaring. Daarnaast vind ik het heel belangrijk dat ik energie blijf krijgen uit mijn werk en iedere dag met plezier voor (terugkerende) opdrachtgevers werk. Dat lukt vooralsnog heel aardig!”

Jij doet dit jaar mee aan de FOTY Awards en bent uitgeroepen tot finalist. Wat heeft de deelname jou tot nu toe gebracht?
“Ik ben ontroerd door de mooie referenties en de hoge cijfers waarmee de mensen uit mijn netwerk hebben gereageerd op mijn FOTY nominatie! In mijn werk ben ik zelf mijn product en dienst. Dit betekent dus dat opdrachtgevers en potentiële opdrachtgevers een goed gevoel moeten hebben bij mij als persoon. Referenties kunnen enorm bijdragen in het beeld dat je vormt over mij, als je me nog niet kent. De nominatie door mijn opdrachtgeefster van het NK Pitchen voor Ondernemers, heeft onze band verstevigd; het zegt iets over het vertrouwen dat zij in mij heeft en dat vind ik heel bijzonder dus moet ik daar heel zorgvuldig mee omgaan. Ik leer steeds meer over mezelf en waar ik sta met mijn bedrijf door alle positieve reacties die ik tot nu toe heb ontvangen. Een enorm waardevolle ervaring tot nu toe.” 

Als finalist maak jij kans op een jaar lang rijden in een MINI Cooper Clubman. Waarom zou jij graag de MINI Cooper Clubman winnen?
“Als eventmanager moet je vaak op onmogelijke tijden aanwezig zijn op locaties waarop het OV niet altijd een directe verbinding heeft. Daarnaast kan ik niet afhankelijk zijn van de ‘laatste bus, trein of tram’ in de avonduren en heb ik vaak veel spullen bij me. Een auto draagt bij aan mijn flexibiliteit, die voor opdrachtgevers essentieel is. Hoewel ik momenteel trotse eigenaar ben van mijn eigen ‘koekblikje’, is mijn auto aan vervanging toe. Bovendien zou een upgrade in rijcomfort en stijl ontzettend welkom zijn, gezien de kilometers die ik maak!”

Welk effect heeft het rijden van deze gloednieuwe MINI op jou en jouw bedrijf, denk je?
De extra ruimte in deze auto draagt weer bij aan mijn flexibiliteit als eventmanager. Ik ben zelf wat minder gevoelig voor uiterlijk vertoon, maar in een nette auto verschijnen draagt stiekem tóch wel bij aan een stukje imago en klasse.”