NS-header-blog2

Branding-strateeg Ilse Tempelaars

“Zelf bepalen wat, wanneer en hoe”

Succesverhaal uitgelicht op Travel Thursday

Ilse Tempelaars is oprichtster van Trend- en Communicatiebureau STOUD. Ze geeft presentaties, trainingen en workshops over Personal Branding en ze heeft diverse publicaties op haar naam staan.  Naar aanleiding van de mooie resultaten die Ilse heeft behaald met haar deelname aan de FOTY Awards, interviewden wij haar over het ondernemerschap en haar ondernemersavontuur als ‘reizende’ ster. Het interview is onderdeel van een interviewserie die mede mogelijk wordt gemaakt door NS-Business Card, dé OV-kaart voor zelfstandig ondernemers.

Hoe en waarom ben je ondernemer geworden?
“Ondernemen staat voor mij voor vrijheid. Zelf kunnen bepalen wat, wanneer, hoe en met wie spreekt me enorm aan. Dat in combinatie met mijn verlangen verschil te maken door andere freelancers, solo-ondernemers en zzp-ers in hun kracht te zetten zodat zij nog beter presteren en hun dromen waar kunnen maken, was genoeg reden voor mij om de stap richting ondernemerschap te maken.”

Wat doe je precies, en voor wie?
“In mijn BuildYourBrand-programma help ik zzp-ers, freelancers en solo-ondernemers die willen groeien met hun business, zodat ze goed verdienen met wat ze het allerliefste doen en waar ze ongelofelijk goed in zijn. Elk steentje dat ik daaraan bij kan dragen, maakt de wereld een stuk leuker, mooier, beter, positiever. Want doen waar je in uitblinkt, maakt je onweerstaanbaar aantrekkelijk voor anderen. Het vergroot je aantrekkingskracht.”

Hoe ziet jouw (ondernemers)reis naar de toekomst eruit? Wat is je eindstation?
“Ik wil heel graag blijven werken in Nederland, maar ik werk ook graag in het buitenland. Op dit moment bied ik het Ibiza Business Retreat aan. Een kleine groepje gedreven ondernemers gaat dan onder mijn begeleiding op Ibiza in een heerlijk huis werken aan hun business. Het is eigenlijk een geweldige week om te ontladen en weer op te laden. Dat heb je als ondernemer zo hard nodig. En je wordt geïnspireerd door de andere ondernemers. Beter kan niet. En elke nieuwe fase, biedt weer nieuwe perspectieven en kansen. Groei – persoonlijk of zakelijk – stopt eigenlijk nooit.”

Jij reist veel met het openbaar vervoer en maakt gebruik van een NS-Business Card. Wat zijn voor jou de voordelen van de NS-Business Card?
“Ik heb een doorlopend abonnement. Ik kan dus gebruik maken van de NS-Business Card wanneer mij dat uitkomt. En weinig gedoe, daar houd ik ook van. Je checkt in, weer uit en de factuur volgt later. Prima geregeld.”

Jij doet dit jaar mee aan de FOTY Awards en bent uitgeroepen tot finalist. Wat heeft de deelname jou tot nu toe gebracht?
“Als je meedoet aan een challenge zoals de FOTY Awards, dan heb je anderen en een hoge gunfactor nodig om stemmen te krijgen. Ik vertaal mijn hoge gemiddelde naar loyale relaties en een goede reputatie. Dat is een leuk bijkomend voordeel van meedoen aan deze challenge. Veel relaties zijn zo betrokken dat ze me wekelijks vragen hoe het met mijn nominatie gaat. Dat is zo lief. Die betrokkenheid is ook wederzijds, en dat straalt zich nu dus af in de warme reacties die ik uit mijn netwerk terug krijg. Heel mooi om dat zo te ervaren. Verder vind ik het als personal brand specialist een mooie ervaring om te kijken wat het voor je bedrijf en met jezelf doet. Daar publiceer ik ook regelmatig blogs over.”

Tot slot, heb je nog een ultieme tip op het gebied van zakelijk reizen voor collega ondernemers?
“Bereid je gewoon goed voor, zodat je relaxed op reis kunt gaan. Of dit nu met de trein of met de auto is. Het geeft je de rust en het overzicht om te kunnen focussen op dat wat je wilt bereiken.”