Header uitgelicht

Freelancer Jos Verschuuren uitgelicht

“Fijn om cliënten te zien stralen en laten lachen”

Jos Verschuuren helpt met haar onderneming JOS! jongeren en ouderen die wat extra hulp kunnen gebruiken. Dit doet zij op allerlei gebieden, zoals ondersteuning bij de dagindeling, hulp bij het koken of begeleiding naar bijvoorbeeld een arts. Wij interviewden haar over het ondernemerschap en haar deelname aan de FOTY Awards. Het interview is onderdeel van een interviewserie die mede mogelijk wordt gemaakt door onze hoofdpartners Knab en MINI.

Hoe en waarom ben je ondernemer geworden?

Nadat mijn ouders behoefte hadden aan ondersteuning en vervolgens mijn dochter en een goede vriendin van me ernstig ziek werden, ging ik vrijwel automatisch zaken voor hen regelen en uitzoeken. Dit bleek mij goed te liggen en daarom ben ik als zzp’er begonnen.

Wat doe je precies en voor wie?

Vroeger ontwierp ik kleding. Nu help ik andere mensen om grip op hun leven te houden of te krijgen. Mijn werk is een aanvulling op de mantelzorg. Met mijn bedrijf JOS! ga ik verder waar mantelzorg ophoudt.

Waarom doe je mee aan de FOTY Awards?

De FOTY Awards lijkt me een mooi medium om mijn vak in de spotlights te zetten.

Wat maakt jou uniek ten opzichte van andere ondernemers?

Ik vind een persoonlijke band en wederzijds vertrouwen een belangrijk aspect in mijn vak.

Hoe kom je aan klanten en waar zitten jouw klanten?

De meeste klanten vinden mij via mond-tot-mondreclame en via social media. De meeste van mijn cliënten zitten in de regio Eindhoven. Daar ben ik zelf ook vlakbij gevestigd.

Hoeveel ben je waard per uur?

Als de klik met de cliënt er is, is de waarde onbetaalbaar!

Hoe blijf je op de hoogte van je vakgebied?

Ik lees veel. Ook luister ik graag naar wat iemand wil. Dit is voor mij erg belangrijk, omdat ik daar op in kan springen. Dat doe ik met een creatieve twist.

Wat doe je over 5 jaar?

Over 5 jaar hoop ik nog steeds heel veel mensen te kunnen helpen die dat zelf (even) niet kunnen.

Hoe zie jij je toekomst?

Zelf hoop ik nog heel lang gezond te blijven met heel veel lieve mensen om mij heen. Mijn motto is “Pluk de dag”.

Hoe hou je je werk leuk?

Wat voor mij vanzelfsprekend is, is voor een ander wellicht een opgave. Hoe fijn is het als je anderen om je heen gelukkig ziet, ziet stralen en kan laten lachen, door ze te laten zijn wie ze zijn en dit te kunnen waarderen.

Wat is jouw belangrijkste tip voor andere freelancers, interim professionals en zzp’ers in Nederland?

Doe je werk met passie!!