mini-header-blog

Mindset coach William Meister

“Dromen ontdekken en realiseren”

Succesverhaal uitgelicht op MINI Monday

William Meister jaagt zijn droom na en wil anderen inspireren om hetzelfde te doen. Hij droomt ervan om zoveel mogelijk mensen te inspireren en te helpen om van hun droom werkelijkheid te maken. Als Life & Mindset coach is hij betrokken, doortastend en zo nodig confronterend. Naar aanleiding van de mooie resultaten die William heeft behaald met zijn deelname aan de FOTY Awards, interviewden wij hem over het ondernemerschap en zijn reis naar de toekomst. Het interview is onderdeel van een interviewserie die mede mogelijk wordt gemaakt door MINI Cooper Clubman.

Hoe en waarom ben je ondernemer geworden?
“Na 23 jaar in loondienst te zijn geweest, bij verschillende werkgevers, verlangde ik echt naar vrijheid. Ik wilde graag doen wat ik wilde doen. Ik voelde me in loondienst toch altijd wat gekaderd, wat tot op zekere hoogte ook wel logisch is. Op een gegeven moment was de maat vol voor mij. Ik nam gewoon de stap. Ik schreef me in bij de KvK en de reis begon. Nu, als ondernemer, bepaal ik mijn eigen kaders.”

Wat doe je precies, en voor wie?
“Ik help mensen te ontdekken wat hun droom en passie in het leven is en help ze deze te verwezenlijken, door o.a. de juiste mindset te ontwikkelen en de daarbij behorende doelen te behalen. Ik heb een eigen coaching methodiek ontwikkeld genaamd DEEPSTEPS™. Mijn missie in het leven is om zoveel mogelijk mensen te inspireren en te helpen hun authentieke droom te ontdekken en te verwezenlijken. Ik geloof dat we zo een betere wereld zullen creëren. Ik hoop dat ik door mijn dromen te realiseren anderen ook mag inspireren hetzelfde te doen. Het is echter nog niet zo gemakkelijk om je droom te leven of iets te gaan doen wat je graag zou willen. Ik kom wat ik noem grote draken tegen. Vooral in de gedachten van mensen, die hen belemmeren om datgene te doen wat ze het liefste zouden willen doen. De stemmen die zeggen dat ze iets niet kunnen; bepaalde angsten of de mening van hun omgeving. Ik help ze met ontdekken wie ze echt zijn en wat ze echt willen. Ik leer ze hoe ze de draken kunnen verslaan en zo weer hun eigen stem vanuit hun hart kunnen verstaan. En hoe ze de moed en kracht vinden om keuzes te maken en voor datgene te gaan wat ze graag willen. Ik kan me nog goed herinneren dat ik het boek las van Robert Hargrove, Meesterlijk Coachen. Dit boek moest ik lezen voor mijn coach opleiding en tijdens het lezen gebeurde er iets magisch. Hij had het over de onmogelijke toekomst bij mensen en gebruikte een tekst van Walt Disney: “All our dreams can come true if we have the courage to pursue them.” Dit raakte mij en het werd voor mij helder wat ik in mijn leven altijd had gedaan, namelijk mijn hart volgen! En nu wil ik anderen helpen dit ook te gaan doen.”

Jij doet dit jaar mee aan de FOTY Awards en bent uitgeroepen tot finalist. Hoe heb jij dit behaald en wat heeft de deelname jou tot nu toe gebracht?
“Door bij iedere opdracht mezelf helemaal te geven. Ik stel me dienend op naar mijn klanten. Hun succes en welzijn is voor mij echt belangrijk. Hun succes is ook mijn succes. Ik geniet echt van wat ik doe en dat draag ik uit. Als je doet wat je hoort te doen, zo geloof ik, dan ben je echt helemaal in je element en dus krachtig. Door deel te nemen aan de FOTY Awards dwing ik mijzelf om even kritisch te kijken naar mijn bedrijfsvoering en mijn eigen richting. Het opnemen van de pitchvideo trekt me weer uit mijn comfortzone. Ik heb zelf al veel filmpjes opgenomen, maar voor de camera tijdens het pitchevent vind ik het wel extra spannend. Het heeft mij hele leuke contacten en vriendschappen opgeleverd. Mijn deelname vorig jaar heeft mij geïnspireerd om veel meer met filmpjes en podcasting te gaan doen.”

Als finalist maak jij kans op een jaar lang rijden in een MINI Cooper Clubman. Waarom zou jij graag de MINI Cooper Clubman winnen?
“De MINI Cooper Clubman is gewoon een prachtige auto! De MINI Clubman Cooper komt op mij over als een eigenwijze en authentieke auto. Zo zie ik mezelf ook wel een beetje en ik denk dat we een goede match zullen zijn. Ik kan niet afhankelijk zijn van openbaar vervoer, omdat daar teveel tijd in gaat zitten. Ik doe veel werk in de avonduren, door het hele land. Ik ben echt afhankelijk van een auto. Ik vind het auto rijden ook heel fijn want dan kan ik even tot mezelf komen of lekker luisteren naar een leuke podcast.”

Welk effect heeft het rijden van deze gloednieuwe MINI op jou en jouw bedrijf, denk je?
“Ik zou het echt geweldig vinden. Hoe gaaf en stoer is het om in een nieuwe MINI aan te komen rijden. Het past echt bij me. Het geeft me denk ik een professionele uitstraling, maar ook weer niet over the top. Ik zou echt zo trots als een pauw rondrijden, met een glimlach van oor tot oor.”