FOTY awards banner

Freelancer Bianca Procee

“Ik help anderen door mezelf te zijn”

Finalist Bianca Procee uitgelicht

Bianca Procee is oprichtster van People 2 Move. Haar passie is om anderen te helpen de regie over hun eigen leven te nemen. Met haar rol als coach probeert ze de wereld een beetje mooier te maken. Wij interviewden haar over het ondernemerschap en haar deelname aan de FOTY Awards. Het interview is onderdeel van een interviewserie die mede mogelijk wordt gemaakt door onze hoofdpartners NS-Business CardKnab en MINI.

Hoe en waarom ben je ondernemer geworden?

In mijn laatste functie als leidinggevende van een Medisch service center binnen een zorgorganisatie kwam ik erachter dat mijn visie verschilde van die van mijn leidinggevende. Door zelf de regie te nemen , mijn functie neer te leggen en het geheel eens van een afstand te bekijken, kwam ik erachter dat ik niet zo erg van toegevoegde waarde ben wanneer ik binnen het systeem van een organisatie werk. Mijn toegevoegde waarde komt veel beter naar voren door als relatief onafhankelijke freelancer/coach te werken. Daarnaast sluit het beter aan bij een van mijn grootste kernwaarden: “vrijheid”.

Wat doe je precies en voor wie?

Ik help mensen die zich niet gelukkig voelen met hun leven en carrière, door met ze te te werken aan het nemen van de regie en het veranderen van denk- en gedragspatronen. Hierdoor gaan ze meer van binnenuit leven, voelen ze zich gelukkiger en kunnen weer stralen.

Daarnaast help ik teams die binnen een organisatie met verandering te maken krijgen, door met ze te werken aan het nemen van de regie en verantwoordelijkheid en het versterken van de samenwerking, zodat ze invloed hebben op wat er gebeurt.

Waarom doe je mee aan de FOTY Awards?

Ik werd door Sven genomineerd en als iemand die mij helemaal niet kent de moeite neemt om mij te nomineren is er kennelijk een reden waarom ik mee zou moeten doen.

Wat maakt jou uniek ten opzichte van andere ondernemers?

Ik ben coach en pretendeer daarin niet uniek te zijn. Er zijn 40.000 coaches in Nederland die allemaal werken aan een vorm van ontwikkeling. Ik ben net als iedereen uniek in de combinatie van karaktereigenschappen, kernwaarden, talenten, kwaliteiten en vaardigheden. Wanneer je het anderen vraagt zullen zij waarschijnlijk woorden als authentiek, energiek, dynamisch en gepassioneerd gebruiken. Ik help anderen door mezelf te zijn.

Hoe kom je aan klanten en waar zitten jouw klanten?

Mijn klanten zitten overal, ik kom aan mijn klanten door mijn werk goed te doen en ambassadeurs te kweken die het aan anderen vertellen. Daarnaast gebruik ik LinkedIn en Facebook om zichtbaar te zijn binnen mijn netwerk. Hier post ik artikelen en blogs waarmee ik laat zien wie ik ben en wat mijn toegevoegde waarde is.

Hoeveel ben je waard per uur?

De waarde die je als coach toevoegt is niet altijd uit te drukken in termen van euro’s. Je weer gelukkig voelen en regie hebben over je leven is onbetaalbaar. Mijn tarief is echter 100,- per uur.

Hoe blijf je op de hoogte van je vakgebied?

Ik volg opleidingen, trainingen en workshops om mezelf zowel als coach maar ook als ondernemer te ontwikkelen.

Wat doe je over 5 jaar?

Over 5 jaar sta ik op een podium om anderen te inspireren en aan te zetten tot acceptatie, regie en actie.

Hoe zie jij je toekomst?

Niemand kan in de toekomst kijken, ik leef vandaag. Maar natuurlijk heb ik ook een doel voor ogen. Mijn doel is de wereld een klein beetje te verbeteren door anderen te inspireren zichzelf en elkaar te accepteren en verantwoordelijkheid te nemen.

Hoe hou je je werk leuk?

Door duidelijke keuzes te maken in wat ik wel en niet doe en ervoor te zorgen dat ik uitgedaagd blijf.

Wat is jouw belangrijkste tip voor andere freelancers, interim professionals en zzp’ers in Nederland?

De enige weg naar succes is om in jezelf te geloven. Weet wie je bent en durf jezelf te zijn, weet wat je wilt en doe de dingen die daarbij passen.