FOTY awards banner

Freelancer Cyrille van Hoof uitgelicht

“Geduld levert de mooiste dingen op”

Finalist Cyrille van Hoof uitgelicht

Cyrille van Hoof is presentatiecoach. Zij helpt anderen om zelfverzekerde en natuurlijke sprekers te worden. Daar kan ze haar jarenlange ervaring op het podium goed bij gebruiken. Wij interviewden haar over het ondernemerschap en haar deelname aan de FOTY Awards. Het interview is onderdeel van een interviewserie die mede mogelijk wordt gemaakt door onze hoofdpartners NS-Business CardKnab en MINI.

Hoe en waarom ben je ondernemer geworden?

Als zangeres ben ik ook ondernemer geweest, maar door de jaren heen heb ik een goed netwerk gecreëerd die mij met regelmaat terugvraagt. Eigenlijk geldt dat nu ook, maar sta ik nog aan het begin met het presentatie-coachen en moet ik dat netwerk gaan uitbouwen. Naast het zingen heb ik ook “vaste banen” gehad en bemerkte dat ik daar niet echt gelukkig van werd. Met het presentatie coachen voel ik me helemaal “senang”. Ik heb passie voor mijn werk, waardoor ik dat ook kan delen met mijn klanten en ik doe iets waar ik goed in ben. Ik heb de vrijheid om mijn dagen zelf in te kunnen delen, waardoor ik ook echt quality time heb met mijn kind. En aquisitie doen in deze tijd is wel weer heel anders. Dat vind ik een hele uitdaging, maar wel leuk.

Wat doe je precies en voor wie?

Ik ben presentatiecoach. Ik help mensen om zelfverzekerde en natuurlijke sprekers te worden. We werken niet alleen aan presentatietechnieken, maar ik kijk ook naar de inhoudelijke kant van de presentatie, het verhaal, wat heel belangrijk is. Je treedt daarmee naar buiten. En als je dat goed doet, maak je ook meteen contact met je publiek, zodat die boodschap ook blijft hangen. Mijn coachees variëren van CEO’s, managers, ondernemers en eigenlijk iedereen die zich hierin wil ontwikkelen.

Waarom doe je mee aan de FOTY Awards?

Om zichtbaarder te worden en ik vind een beetje competitiegevoel ook altijd erg leuk. Ik word er alleen maar meer gedreven door.

Wat maakt jou uniek ten opzichte van andere ondernemers?

Dat vind ik een lastige vraag, ik ken de andere deelnemers niet goed genoeg. Ik vind dat ieder individu uniek is. We werken allemaal erg hard, willen succesvol worden en ieder is op zijn vlak expert. Ten opzichte van andere presentatiecoaches ben ik uniek omdat ik meer dan 20 jaar podiumervaring heb als zangeres. Ik heb in musicals gespeeld van Joop van den Ende, vele toeren gedaan in Australië, Zuid-Korea, Turkije etc. Kortom, altijd mijn passie mogen leven. Deze ervaringen wil ik graag delen.

Hoe kom je aan klanten en waar zitten jouw klanten?

Ik gebruik LinkedIn erg veel. Ik maak veel contacten en maak ook persoonlijk contact. Vaak worden zij klanten, ambassadeurs, maar ook vrienden. Mijn resultaten gaan vaak van mond-tot-mond. Daar krijg ik ook weer klanten door. Ook struin ik veel netwerkevents af en via vrienden krijg ik soms ook goede leads.

Mijn klanten zitten wel vaak in het hogere segment, bijvoorbeeld het managementteam van Tommy Hilfiger. Zij moeten regelmatig presenteren en niet altijd voor hun team of werknemers. Ik merk dat er in het hoger segment veel behoefte is aan mijn coaching.

Hoeveel ben je waard per uur?

Ik vraag voor 1 sessie van een uur €150,- ex. BTW

Hoe blijf je op de hoogte van je vakgebied?

Ik lees veel, bekijk veel presentaties en volg jaarlijks Masterclasses. Ook leer ik veel door gewoon veel vlieguren te maken. Ervaring doe je alleen op door het ook te doen.

Wat doe je over 5 jaar?

Ik wil dan tot de beste presentatiecoaches behoren hier in Nederland en ver daarbuiten. Over 5 jaar heb ik een mooie lijst van internationale bedrijven die mij met regelmaat terugvragen. Word ik overgevlogen om de CEO’s te helpen met belangrijke presentaties en geef ik online trainingen, zodat ik via skypesessies kan gaan werken en internationale klanten kan bedienen.

Hoe zie jij je toekomst?

Heel positief. Ik hoop een goede balans te mogen behouden in privé en werk. Succesvol te zijn, maar ook nog heel gepassioneerd over het werk te zijn.

Hoe hou je je werk leuk?

Door niet alleen maar met het werk bezig te zijn. Ook goed voor mezelf te zorgen door leuke dingen te ondernemen met gezin, familie en vrienden. Ook blijf ik mezelf ontwikkelen in het coachen en presenteren. Er is in dit vakgebied oneindig veel te leren en dat blijft mij prikkelen.

Wat is jouw belangrijkste tip voor andere freelancers, interim professionals en zzp’ers in Nederland?

De belangrijkste tip waar elke ondernemer tegenaan loopt, is om geduld te hebben. Voor mij erg lastig, daar ik heel erg ongeduldig ben en alles meteen wil. Ik heb nu al veel geleerd en realiseer me dat, door geduld te hebben, mij dat juist de mooiste dingen oplevert.