FOTY awards banner

Drempelcoach Erwin Wils

“Ik hou wel van een uitdaging”

Finalist Erwin Wils uitgelicht

Erwin Wils is drempelcoach en het is zijn passie om jongvolwassenen (tot 30 jaar) volledig in hun kracht te zetten, zodat zij hun dromen kunnen waarmaken. Wij interviewden hem over het ondernemerschap en zijn deelname aan de FOTY Awards. Het interview is onderdeel van een interviewserie die mede mogelijk wordt gemaakt door onze hoofdpartners NS-Business Card, Knab en MINI.  

Hoe en waarom ben je ondernemer geworden?
“Eigenlijk ben ik erin gerold. Eind 2014 was ik met procesoptimalisatie bezig en besefte ik me dat wanneer de mensen niet zouden veranderen, de processen ook niet zouden veranderen. Ik wilde toen NLP gaan doen en via via kwam ik bij hypnose terecht. Ik heb 2 adoptiejongens en toen regressie ter sprake van, zag ik een mogelijkheid mijn jongens te helpen. Lang verhaal kort, zowel mijn vrouw als ik zijn toen begin 2015 met de opleiding begonnen, en direct na het eerste blok wist ik dat hier alles samen kwam wat ik graag doe: mensen helpen op een coachende manier, elke klant is weer een uitdaging en ik mag de meest complexe processen optimaliseren die ik maar kan verzinnen. Per 1 september 2015 hebben we ons ingeschreven bij de KVK als VOF, per 1 januari parttime gaan werken en per 1 februari 2017 als volledig zelfstandige aan de slag.”

Wat doe je precies en voor wie?
“Ik ben transformatiespecialist en neem drempels bij mijn cliënten weg die ze tegenhouden hun volledige potentieel te benutten door direct of indirect met het onderbewuste te werken. Hypnose is 1 van de tools die ik daarbij inzet. Mijn doelgroep is van jongvolwassenen tot veertigers die een (volgende) stap in hun leven willen zetten, volledig congruent met zichzelf willen zijn (balans werk en privé), bereid zijn in zichzelf te investeren en door mij gecoacht willen worden.”

Waarom doe je mee aan de FOTY Awards?
“Ik hou wel van een uitdaging, ik wil een breder publiek laten kennismaken met Drempelcoach en ik vind het erg leuk andere ondernemers te ontmoeten. Het is gewoon een erg inspirerende omgeving.”

Voor welke award doe jij mee en waarom?
“Ik zou mijns inziens aan verschillende categorieën mee kunnen doen, alleen ik weet dat ik de potentie heb om te winnen, dus heb ik gekozen voor “de hoofdprijs” te gaan.”

Wat maakt jou uniek ten opzichte van andere ondernemers?
“Elk traject is maatwerk, omdat ik werk met het onderbewuste van de klant en alles daarop is afgestemd. Bovendien heb ik een eigen coaching methodiek (het “Drempelcoach EMPOWER system”) waarmee ik op diverse lagen van verandering bij mijn klanten aan het werk ben (de logische niveaus van Dilts en Bateson).”

Hoe kom je aan klanten en waar zitten jouw klanten?
“Voornamelijk via referenties, omdat het mijn uitdaging is de verwachtingen van mijn klanten te overtreffen. Mijn klanten kunnen overal zitten, omdat ik ook via Internet de coaching kan uitvoeren (Zoom/Skype).”

Hoeveel ben je waard per uur?
“Ik reken niet per uur, maar per sessie of per pakket. Als ik een uurprijs zou moeten noemen wat ik vind dat ik waard ben, dan zeg ik momenteel minimaal €500.”

Hoe blijf je op de hoogte van je vakgebied?
“Op dit vakgebied ben je nooit uitgeleerd. Ik volg diverse opleidingen en masterclasses, lees artikelen op Internet en discussieer met diverse andere ondernemers, therapeuten, trainers en coaches. Mijn doelstelling is om de beste hypnotherapeut ter wereld te worden. Ga ik dat ooit halen? Misschien. Zal ik het ooit kunnen bewijzen? Vast niet. Maar die doelstelling zorgt er wel voor dat ik blijf leren, mezelf blijf ontwikkelen en elke dag iets beter word.”

Wat doe je over 5 jaar?
“Seminars geven, trainingen geven, mensen inspireren, veel kennis delen en high end klanten coachen.”

Hoe zie jij je toekomst?
“Rooskleurig. Het vijf- tot tienjarenplan dat ik begin 2015 had, dat eind 2014 überhaupt nog niet bestond, is in 2 jaar werkelijkheid geworden. Die flow wil ik graag vasthouden.”

Hoe hou je je werk leuk?
“Er is niets mooiers dan andere mensen in hun kracht te zetten en hen door jouw toedoen te zien veranderen op een positieve manier. Ik ben er in de laatste 21 jaar achter gekomen dat mijn werk een uitdaging nodig heeft om het leuk te houden en ieder mens is uniek, heeft zijn eigen problematiek, oplossing en proces om daar te komen, dus iedere klant is weer een nieuwe uitdaging, die mij uitdaagt het beste uit mezelf te halen om hun verwachtingen te overtreffen.”

Wat is jouw belangrijkste tip voor andere freelancers, interim professionals en zzp’ers in Nederland?
“Het boek “Profit First” van Mike Michalowicz en Femke Hogema. Het laat je op een totaal andere, maar (voor mij) heel logische manier naar je financiën kijken en als je de tips opvolgt, verandert je mindset op een positieve (en winstgevende) manier. En die mindset is juist mijn vakgebied. Dit boek is trouwens ook de reden om over te stappen naar KNAB, omdat zij perfect aansluiten bij de beschreven mindset.”