FOTY awards banner

Freelancer Harrie Lamers

“Het geheim van succesvol ondernemen is vooral heel hard werken”

Finalist Harrie Lamers uitgelicht

Harrie Lamers geeft trainingen op het gebied van Netwerken, Sales en Marketing, Verder is hij een vaak gevraagde gastspreker. Harrie deelt graag zijn visie over de kracht van netwerken, social selling en LinkedIn. Wij interviewden hem over het ondernemerschap en zijn deelname aan de FOTY Awards. Het interview is onderdeel van een interviewserie die mede mogelijk wordt gemaakt door onze hoofdpartners NS-Business Card, Knab en MINI.

1. Hoe en waarom ben je ondernemer geworden?
Inmiddels ben ik een aantal jaar verder als ondernemer. Na 13 jaar in de accountancy had ik de besloten om het ondernemerschap in te gaan. Ik volgde mijn hart en wilde net zoals mijn opa en vader het ondernemerschap in gaan en dat is inmiddels goed gelukt. Met vallen en opstaan, sta ik waar ik nu sta. Naast mijn eigen inzet, heb ik dit succes voor een groot deel te danken aan de partners waar ik mee samenwerk en anderzijds door goede marketing.

2. Wat doe je precies en voor wie? 
Ik geef trainingen op het gebied van Netwerken, Sales en Marketing, Verder ben ik een vaak gevraagde gastspreker. Ik merk, dat wanneer ik mijn visie over de kracht van netwerken, social selling en LinkedIn deel, ik enerzijds nieuwe kansen creëer voor de aanwezigen en anderzijds voor mij zelf. Dat is denk ik wel het mooiste aan de social selling: hoe meer je deelt, hoe meer je kan krijgen. Ik heb een handige tool gevonden waarmee ik mensen via LinkedIn kan helpen door ze een aantal tips te geven over hun profiel en tips over hoe ze makkelijker in contact kunnen komen met potentiële klanten.Het bedrijf dat ik hiervoor heb opgezet heet Linked Rescue. Op deze website staan tips en adviezen ten aanzien van het creëren en vergroten van het netwerk. Hier kan iedereen zijn voordeel mee doen.

3. Waarom doe je mee aan de FOTY Awards?
Ik werd er op geattendeerd door Bart van den Belt, oud winnaar van de FOTY Awards.

4. Wat maakt jou uniek ten opzichte van andere ondernemers?
Iedereen is uniek als persoon. Mijn uniekheid is mijn directe en eerlijke aanpak. Ik kom snel tot de kern en probeer gelijk waarde te geven.

5. Hoe kom je aan klanten en waar zitten jouw klanten?
Vaak via mond-tot-mond reclame d.m.v. LinkedIn, maar ook via netwerken en door mijn rol als gastspreker/keynotespreker.

6. Hoeveel ben je waard per uur?
Onbetaalbaar veel waard.

7. Hoe blijf je op de hoogte van je vakgebied?
Door je continue open te stellen, door te sparren met vele experts uit diverse branches en je inlezen in de nieuwe veranderingen.

8. Wat doe je over 5 jaar?
Nog steeds genieten van de keuze als ondernemer met een mooi opgebouwd netwerk en klanten. Heerlijk genieten van de kids, die aan de vooravond staan van een aantal belangrijke beslissingen in hun leven.

9. Hoe zie jij je toekomst?
Die zie ik positief in. Nog meer genieten van alles. Veel bedrijven zullen moeten gaan veranderen, geezien de ontwikkelingen in buitenland en dit geeft voor ons ondernemers alleen maar mooie kansen.

10. Hoe hou je je werk leuk?
Door ook te ontspannen en humor in je werk te houden. Bij mij is geen dag gelukkig hetzelfde.

11. Wat is jouw belangrijkste tip voor andere freelancers, interim professionals en zzp’ers in Nederland?
Ten slotte nog een woord van advies voor alle ondernemers en aspirant ondernemers. Wees oprecht, luister heel goed naar de ander, pak snel door en laat niets liggen. Besef dat het geheim van succesvol ondernemen niet alleen netwerken en social media is, maar vooral heel hard werken!