FOTY awards banner

Freelancer Monique Keyner

“Ik ga 100% voor het resultaat van mijn cliënten”

Finalist Monique Keyner uitgelicht

Monique Keyner helpt ouders bij het de baas worden van boze buien van hun kinderen. Met haar bedrijf ‘Praktijk In Je Kracht’ hoopt Monique kinderen én ouders te kunnen helpen, zodat de rust in het gezin terugkeert. Wij interviewden haar over het ondernemerschap en haar deelname aan de FOTY Awards. Het interview is onderdeel van een interviewserie die mede mogelijk wordt gemaakt door onze hoofdpartners NS-Business Card, Knab en MINI.

Hoe en waarom ben je ondernemer geworden?
“Ik ben al vroeg begonnen met ondernemen. Toen ik 18 jaar was startte ik mijn eigen nagelstudio. Deze heb ik uitgebouwd tot een allround beautystudio, met personeel. Na ongeveer 16 jaar vond ik het wel mooi geweest om de buitenkant van mensen op te knappen. Door diverse heftige gebeurtenissen in mijn leven en ervaringen die ik had opgedaan vond ik het belangrijker om aan de binnenkant bij mensen te werken. En zo is ‘Praktijk In je Kracht‘ ontstaan.

Ik vind het heerlijk om zelf mijn tijd in te kunnen delen en mijn bedrijf helemaal vorm te geven zoals ik dat wil. Doen waar ik blij van word en zo de wereld mooier maken. Dat is toch fantastisch! Dat is een win-winsituatie. Ik ben geen persoon die voor een baas kan werken, iemand die mij vertelt wat ik moet doen. Ik ben daar te gevoelig voor als persoon. Dan sta ik niet in mijn kracht, omdat ik mijn eigen gevoel en creativiteit er niet in kan leggen. Het zelfstandig ondernemen daarentegen geeft mij totale vrijheid en kan ik heerlijk mezelf zijn.”

Wat doe je precies en voor wie?
“Op mijn vijfentwintigste jaar werd mijn oudste zoon geboren. Altijd heb ik het gevoel gehad dat hij anders was want in mijn buik was hij al enorm druk. Eenmaal geboren, huilde hij de hele tijd door, wat later enorme boze buien werden. Zijn boze buien maakte ons gezin radeloos! Ik heb dan ook heel veel verschillende therapieën met hem belopen. Soms hielp het een beetje en soms totaal niet. Van regulier tot alternatief: we hebben echt alles gehad. Na een hele heftige tijd door verschillende gebeurtenissen in mijn leven kwam ik in aanraking met spiritualiteit en daar voelde ik mij erg goed bij. Ik kwam dichter bij mezelf doordat ik Reiki ben gaan doen en aan bewustwording en persoonlijke ontwikkeling ging werken.

Nadat ik de smaak te pakken had, besloot ik hier mijn werk van te maken. Ik volgde diverse opleidingen en cursussen zoals Reiki, energetisch management, holistisch therapeut, luisterkindwerker, kindercoach, relaxkidscoach en nog veel meer. Door alles wat ik heb meegemaakt in mijn leven begon ik mijn oudste zoon meer te begrijpen. Ik besloot mij nog verder te specialiseren in kinderen die veel last hadden van boze buien.

Inmiddels heb ik de kennis vanuit mijn opleidingen gecombineerd met de werkende factoren van de therapieën van mijn oudste zoon, mijn eigen ervaringen en de kracht van het universum. Dit zorgt ervoor dat ik mijn eigen unieke behandelmethode heb ontwikkeld. Ik werk met online en live trajecten, in groepen en individueel. De manier waarop ik werk is een combinatie van Luisterkind Afstemmingen, energetische blokkades behandelen en coaching in persoonlijke ontwikkeling/bewustwording en gedragstherapie. Ik ben er voor het hele gezin, want juist daar ligt de kracht! Buiten deze sessies geef ik ook Relax Kids lessen. Deze lessen zijn een cadeau voor elk kind! Ze helpen kinderen om hun overprikkeling kwijt te kunnen en rust in zichzelf te vinden.

Vanaf 2018 ga ik ook Reiki cursussen geven aan volwassenen en aan kinderen. Het is mijn missie geworden om kinderen te helpen die veel last hebben van boze buien en ik help en ondersteun daarbij hun ouders en de rest van het gezin, zodat ieder weer zonder ‘strijd’ met zichzelf en de omgeving met meer vreugde en positiviteit door het leven kan gaan, zodat ze lekker in hun vel zitten en kunnen worden wie ze echt zijn! Want ik weet dat dit haalbaar is voor iedereen die ervoor open staat!”

Waarom doe je mee aan de FOTY Awards?
“Ik ben genomineerd door mijn lieve buddy Annemiek Wils, die zelf ook meedoet dit jaar. Eerlijk gezegd ben ik er een beetje open ingegaan en had ik nog nooit eerder van FOTY Awards gehoord. Ik dacht: “Ach ja laten we eens meedoen, dan zie ik wel waar het me gaat brengen”. Toen ik me meer ging verdiepen in de inhoud van deelname aan de FOTY Awards dacht ik: “Jeetje best gaaf!”. Dat ik een van de finalisten zou worden dat had ik totaal niet verwacht!

Nu dat dus wel zo is ben ik super enthousiast, voor de mensen die mij kennen weten wat dat betekent. Dan ga ik er vol voor! Ik besef me nu steeds meer dat ik dankzij deze plek een nog groter bereik zal krijgen. Dat betekent dat nog meer mensen van mij en mijn werkwijze gaan horen en ik zo dus nog meer gezinnen kan gaan helpen! Yes! Daar gaan we dus voor. Mijn verhaal de wereld in dragen en zo zoveel mogelijk gezinnen op weg helpen naar een mooie toekomst!”

Voor welke award doe jij mee en waarom?
“Uiteraard gaan we voor de hoofdprijs! En als dat niet zou lukken dan lijkt me ‘Beste Starter’ ook een mooi award om te winnen. Ik ben nu namelijk sinds ongeveer een jaar serieus bezig met ‘Praktijk In Je Kracht’. Buiten dat zijn er nog meer categorieën waar ik onder val. Eigenlijk maakt het mij niet heel veel uit, zolang ik mijn verhaal kwijt kan wat ik te vertellen heb en ik nog meer mensen en gezinnen mag inspireren en helpen naar een mooiere toekomst, dan is mijn missie bereikt. Laat Nederland en de jury maar kiezen welk award ik mag winnen.”

Wat maakt jou uniek ten opzichte van andere ondernemers?
“Ik ben erg intuïtief en laat me compleet leiden door mijn gevoel en de kracht van het universum. Voor sommige klinkt dit misschien heel vaag, maar dat is het niet. Zo blijf ik dicht bij mezelf en sta ik volledig in mijn kracht. Falen zie ik niet als iets negatiefs maar als leermomenten en die heb je nodig om te kunnen groeien. Voor mijn cliënten ben ik heel bereikbaar. Ik kan me goed inleven in hun situatie aangezien ik zelf ook in veel heftige situaties heb gezeten.

Daarnaast heb ik ook een kind dat veel last had van boze buien. Ik heb de ervaring met hem, met instanties, met therapieën en doordat ik door mijn eigen problemen heen moest ben ik heel veel wijzer geworden. En ben ik alles gaan bundelen. Dit werkt super goed. Ook voor samenwerkingen met reguliere therapie of andere therapeuten sta ik open, want soms is dat gewoon nodig. Ik ga daarin voor de 100% voor het resultaat van mijn cliënten en wat daar voor nodig is, is nodig! Dat is denk ik wat mij het meest uniek maakt, de combinatie van dit alles.”

Hoe kom je aan klanten en waar zitten jouw klanten?
“Ik zorg dat ik zichtbaar ben via social media. Daarnaast heb ik een hele mooie minitraining op mijn website staan die ouders gratis mogen volgen. Op deze manier heb ik inmiddels best wel een aardige mailinglijst opgebouwd. Zo kan ik ze op de hoogte houden en mijn kennis met hen delen. Dat zorgt voor nieuwe cliënten. Ook maak ik veel gebruik van Facebook Ads. En verder gaat het via mond-tot-mondreclame. In principe bevinden mijn cliënten zich door heel Nederland, doordat ik ook op afstand werk, is er geen beperking in energetische behandeling en coaching en met mijn online training uiteraard ook niet. Dat is nu juist zo mooi aan het ondernemen van deze tijd.”

Hoeveel ben je waard per uur?
“Dat is een lastige vraag. Ik durf best over mezelf te zeggen dat ik een heleboel waard ben. De prijs die ik vraag aan mijn cliënten is heel afhankelijk waarvoor ze komen. Komen ze voor groepslessen of individueel? Als ik een gemiddelde zou nemen wat ik in totaal per uur krijg zal dat neerkomen op ongeveer 75 euro. Dat is afhankelijk van de groepsgrootte en de inhoud van de les. Bij individuele sessies is dat afhankelijk van de lengte van het traject. Mijn online training is niet gebaseerd op een uur prijs, dus dat is dan moeilijk te zeggen.”

Hoe blijf je op de hoogte van je vakgebied?
“Ik ben aangesloten bij een beroepsorganisatie (BATC), vanuit daar blijf ik op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen. Ik volg ieder jaar bijscholing en nascholing om bij te blijven en nieuwe technieken en methodes te leren. Ook ga ik elk jaar naar de internationale therapeutenbeurs. Daar komen veel therapeuten, bedrijven en opleidingsinstituten bij elkaar en worden er lezingen gegeven. Verder ga ik naar netwerkbijeenkomsten en plan ik regelmatig intervisie dagen met collega’s. Ik heb twee businesscoaches (Rose Jansen en Simone Levie) die mij scherp houden en begeleiden in het ondernemen.”

Wat doe je over 5 jaar?
“Het is mijn droom om een nieuw groot pand te hebben waarin ik met meerdere therapeuten en psychologen samenwerk, een mooie brug tussen reguliere en alternatieve gezinstherapie. Een pand waarin ik een grote trainingsruimte heb om mijn lessen en cursussen te geven, waarin iedere behandelaar een eigen ruimte heeft, waarin we een grote kantoortuin hebben waarin ieder aan een eigen stuk werkt. Denk aan social media, tekstschrijvers, administratie, webdesign, ontwikkelaars en noem maar op. Dit met allemaal mensen die vanuit hun hart ondernemen en plezier hebben in wat ze doen. Die gaan voor het resultaat bij de cliënt.

Daarnaast wil ik zelf zoveel mogelijk online ondernemen, dus richt ik me vooral op online trainingen. Enerzijds omdat ik hiermee ook gezinnen aan de andere kant van Nederland kan helpen en anderzijds omdat dit een laagdrempelige manier is om therapie te volgen. Ouders kunnen dit op hun eigen tempo, op verschillende tijden en waar zij maar willen volgen. Daarnaast kan ik zo met minder tijd meer mensen helpen en toch geld verdienen. Zo houd ik ook nog tijd over voor mijn gezin, vrienden en voor mezelf. Ik hoop dat ik over 5 jaar al een heel eind op weg ben naar deze droom!”

Hoe zie jij je toekomst?
“Ik zie mijn toekomst vol vrijheid. Doordat ik kan ondernemen hoe ik dat wil, blijft mijn werk leuk en heb ik plezier. Omdat ik in de toekomst nog meer online wil ondernemen door middel van trainingen, houd ik ook meer vrije tijd over. Ik vertelde zojuist al wat mijn grote droom is dus zo zie ik de toekomst. Daarnaast zou ik zou het ook heel erg gaaf vinden om een opleiding en cursussen te gaan ontwikkelen en geven aan andere therapeuten. Zodat meer therapeuten op mijn manier kunnen werken. Wie weet komt dat er ook nog wel.”

Hoe hou je je werk leuk?
“Ik houd mijn werk leuk door iedere ochtend eerst te mediteren voordat ik begin met werken. Dat brengt me bij mezelf en mijn focus op mijn droom. Ik geniet ook van alles wat ik doe in mijn bedrijf. Soms is het erg lastig omdat ik nooit mijn werk af heb wat ik graag af wil hebben, dat blijft zo. Als dat wel zo zou zijn dan verzin ik wel weer iets anders wat ik vervolgens nooit afkrijg. Ik heb dat geaccepteerd dat dit zo is. Ook heb ik geleerd om te genieten van elk klein stapje groei dat ik maak binnen mijn bedrijf. Zo blijft het leuk. Mijn doel in kleine doelen verdelen helpt mij daar ook bij. Dan kan ik telkens een klein succesje vieren in mezelf en motiveert het me om door te gaan.

Daarnaast doe en ontwikkel ik ook alleen nog maar wat ik leuk vind en niet omdat het hoort of omdat anderen daar een succes mee hebben. Als het past bij mij dan vind ik het leuk om te doen en dan wordt het vanzelf een succes. Wat ik ook doe is regelmatig rust nemen. Even wandelen buiten of sporten tussendoor. Dan kan ik mijn hoofd weer leegmaken en weer fris verder gaan.”

Wat is jouw belangrijkste tip voor andere freelancers, interim professionals en zzp’ers in Nederland?
“De allerbelangrijkste tip die ik kan geven is 100% jezelf blijven in alles wat je doet. Als jij namelijk jezelf bent en niet alleen onderneemt vanuit kennis, dan gebeuren er magische dingen. De kennis heb je namelijk in je en als je dat eruit laat komen via je hart in plaats van je hoofd dan is het een deel van jou dat zich vanzelf verkoopt. Dan trek je mensen en opdrachten aan die bij jou horen en kun jij gaan ondernemen op jouw manier, waar jij blij en gelukkig van wordt en zo weer talloze mensen kunt helpen.

Als het goed is ben jij zelfstandige geworden omdat jij houdt van de vrijheid en dat jij het op jouw manier wil doen. Ben dan ook gewoon jezelf! Jij bent het waard! En niet iedereen hoeft jou leuk te vinden, dat hoeven alleen maar jouw ideale klanten te vinden en die vinden jou leuk omdat jij juist jezelf bent!

Daar liggen de successen, daar ligt jouw kracht en daarmee onderscheid jij je van de rest. Stap daarbij uit je comfortzone en laat je zien en horen wie je bent en wat jij uit te dragen hebt! Ze zeggen niet voor niets: ‘wees jezelf, er zijn al anderen genoeg!’ Dus iedere dag opnieuw: vraag jezelf af, ben ik nu helemaal mezelf of doe ik dit om anderen tevreden te stellen?”