FOTY awards banner

Freelancer Remie Cremers uitgelicht

“Mijn huidige omzetplafond is de vloer van het volgende level”

Finalist Remie Cremers uitgelicht

Remie Cremers is het brein achter Super Remie. Met zijn onderneming is hij de redder in nood als jouw iPhone of iMac stuk is. Als je handige neefje of buurjongen geen tijd voor je heeft, is er iemand die jou nóg beter kan helpen! Wij interviewden Remie over het ondernemerschap en zijn deelname aan de FOTY Awards. Het interview is onderdeel van een interviewserie die mede mogelijk wordt gemaakt door onze hoofdpartners NS-Business CardKnab en MINI.

1. Hoe en waarom ben je ondernemer geworden?
Ik heb altijd al geweten dat ik wilde ondernemen, maar heel lang niet geweten wat ik dan precies wilde beginnen. Ik ben een reisorganisatie gestart en heb ook een cocktailcateringsbedrijf gehad en nu ben ik full-time ondernemer met Super Remie. Jouw Apple nerd. Dit is ook meteen de volgorde van succes: de reisorganisatie was een flop, cocktailcatering was een goede bijverdienste naast mijn studie en Super Remie levert gewoon een prima salaris op.

Ik ben altijd al een nerd geweest, en vier jaar geleden wist ik dit eindelijk te combineren met mijn ondernemersdrang.

2. Wat doe je precies en voor wie?
Ik help Apple-gebruikers meer uit hun Mac, iPhone en iPad te halen. Ik ben begonnen met hulp aan huis, maar help ook steeds meer bedrijven. Het grootste project tot nu toe is Hotel TwentySeven in Amsterdam met 38 iPad’s.

3. Waarom doe je mee aan de FOTY Awards?
Als zzp’er ben je altijd maar aan het werk en krijg je nooit een onderscheiding of schouderklopje omdat je zo goed bezig bent; je moet vaak de energie uit jezelf putten en natuurlijk uit lovende reacties van klanten. Als ik in de prijzen zou vallen bij de FOTY Awards, dan zou dat voor mij de kers op de taart zijn, omdat ik me dan echt gewaardeerd voel!

4. Wat maakt jou uniek ten opzichte van andere ondernemers?
Wat een moeilijke vraag, bijna elke ondernemer is uniek denk ik. En als ik ga zeggen dan ik eigenwijs ben en doorzettingsvermogen heb dan hebben jullie dat antwoord al 100x gehad. Wat mij misschien anders maakt is dat ik ondanks dat ik een enorme nerd ben ook nog empathisch, ondernemend ben en een visie heb.

5. Hoe kom je aan klanten en waar zitten jouw klanten?
Mijn klanten zitten in mijn werkgebied tussen Amersfoort en Amsterdam. De meeste heb ik gekregen door middel van mond-tot-mondreclame. Vaak heb ik een enthousiaste klant die over mij vertelt bij een borrel en zo krijg ik er meer.

6. Hoeveel ben je waard per uur?
Hmm… Hoeveel ben ik waard? €399,- per uur zou ik een mooi bedrag vinden. Maar mijn uurtarief is €90,-.

7. Hoe blijf je op de hoogte van je vakgebied?
Dit is voor mij heel eenvoudig. Toen ik dit werk nog niet deed, las ik al voor mijn lol Tweakers.net, iCulture.nl en andere tech-sites. Ook kijk ik veel naar Youtube waar guru’s aan het woord zijn.

8. Wat doe je over 5 jaar?
Over 5 jaar doe ik hetzelfde, maar mag ik minimaal 1x per maand ergens spreken en rijd ik in een Tesla Model 3.

9. Hoe zie jij je toekomst?
Ik leef altijd in een tweestrijd: ik wil gelukkig zijn in het hier en nu, maar ik ben ook ambitieus. Ik denk dus dat dat niet veel verandert, maar wat ik tot nu geleerd heb, is dat mijn huidige omzetplafond de vloer is van het volgende level.

10. Hoe hou je je werk leuk?
Dat is heel eenvoudig, ik heb het zelf uitgevonden, dus ik vind het al leuk. Ik zorg in elk geval dat ik alleen uit mijn comfortzone stap als dat betekent dat ik er daarna gelukkiger van wordt.

11. Wat is jouw belangrijkste tip voor andere freelancers, interim professionals en zzp’ers in Nederland?
Volg je hart, ga doen waar je blij van wordt, niet alleen waar je goed in bent! Als je doet wat je hart je ingeeft en je bent creatief, dan vind je een manier om daar je levensonderhoud van te kunnen betalen.