FOTY awards banner

Freelancer Rilana Altena uitgelicht

“Be your Own Spirit”

Rilana Altena is Spiritbusinesscoach. Ze helpt met haar onderneming Lunara andere vrouwelijke ondernemers om zelfverzekerder te worden en terug te komen bij hun natuurlijke leven. Wij interviewden haar over het ondernemerschap en haar deelname aan de FOTY Awards. Het interview is onderdeel van een interviewserie die mede mogelijk wordt gemaakt door onze hoofdpartners NS-Business CardKnab en MINI.

Hoe en waarom ben je ondernemer geworden?

Ik ben om meerdere redenen ondernemer geworden. Als eerste wil ik leven in vrijheid en geen verantwoording af hoeven leggen aan iemand ‘boven’ mij. Ik wil mij volledig kunnen uiten en doen waar mijn hart ligt. Ik heb jarenlang in het onderwijs gewerkt en daar werd ik echt niet gelukkig van. Nu doe ik wel de dingen waar ik gelukkig van word.

Wat doe je precies en voor wie?

Ik ben de Spiritbusinesscoach en levenstransformatie-expert voor ondernemende vrouwen. Ondernemende vrouwen die worstelen met alle ballen die ze hoog moeten houden, niet aan zichzelf toekomen, laat staan zichzelf goed neerzetten in en voor hun onderneming. Echt zichzelf te durven laten zien, trots zijn op zichzelf en voor zichzelf kunnen en durven te kiezen.

Waarom doe je mee aan de FOTY Awards?

Mijn businesscoach gaf me het advies om mee te doen. Het leek me een superervaring en daarnaast is het een goed medium om mijn naamsbekendheid te vergroten.

Wat maakt jou uniek ten opzichte van andere ondernemers?

Wat ik doe in mijn onderneming, is wat ik doorleefd heb. Ik was die vrouw die alleen maar bezig was met zorgen voor anderen. Mijzelf volledig voorbij liep. Ik was angstig, had geen zelfvertrouwen en voelde me minderwaardig. Daar heb ik doorheen gewerkt, in verbinding met de natuur. Ik sta nu vanuit liefde in mijn leven en mijn onderneming en dat gun ik andere ondernemende vrouwen ook.

Hoe kom je aan klanten en waar zitten jouw klanten?

Ik ben veel online aanwezig, op Facebook en LinkedIn, via blogs, filmpjes etc. Daarnaast geef ik workshops en gratis trainingen, off- en online.

Hoeveel ben je waard per uur?

Ik werk in principe niet op uurbasis, maar ik werk met pakketten die ik indien nodig kan aanpassen aan de individuele vragen van mijn klanten.

Hoe blijf je op de hoogte van je vakgebied?

Ik lees veel, volg mensen in mijn vakgebied, volg opleidingen om mij te blijven ontwikkelen inhoudelijk en zakelijk. Dit geef ik ook allemaal door aan mijn klanten.

Wat doe je over 5 jaar?

Over 5 jaar. Daar ben ik nu nog niet zo mee bezig. Wel woon en werk ik dan buitenaf, in mijn eigen ruimtes op het platteland. Ik werk met ondernemende vrouwen, kan er goed van rondkomen.

Hoe zie jij je toekomst?

Ik geniet van mijn leven, gezin, zusters, familie, vrienden. Ik kan heerlijk mijn eigen gang gaan en verdien daar een goede boterham aan. Ook kan ik heerlijk reizen, genieten van mijn vrije tijd met de mensen en dieren van wie ik houd.

Hoe hou je je werk leuk?

Door me te blijven ontwikkelen, mijn eigen pad te volgen, mijn creativiteit te stimuleren en de natuurlijke cyclus te blijven volgen. Dat werkt voor mij het beste.

Wat is jouw belangrijkste tip voor andere freelancers, interim professionals en zzp’ers in Nederland?

Geniet van je ondernemersleven, herken je eigen ritme in het ritme van de natuur. Be your Own Spirit, laat je niet van je eigen-wijze pad af brengen.