FOTY awards banner

Freelancer Shahab Khatibzadeh

“Geen concessies doen als het niet in lijn is met jouw normen en waarden”

Finalist Shahab Khatibzadeh uitgelicht

Shahab Khatibzadeh is Focus Coach, Begeleider Ondernemerschap EUROBIZZ  en Cultural Mediator NIDOS. Aan de hand van zijn ervaringen, kennis, eigen workshops, trainingen en methodiek ondersteunt hij mensen op persoonlijk vlak.  Al meerdere malen met succes bij verschillende doelgroepen van hoogopgeleiden tot vroegtijdige schoolverlaters. Wij interviewden hem over het ondernemerschap en zijn deelname aan de FOTY Awards. Het interview is onderdeel van een interviewserie die mede mogelijk wordt gemaakt door onze hoofdpartners NS-Business CardKnab en MINI.

1. Hoe en waarom ben je ondernemer geworden?
Waarom? Omdat ik drie eisen stel aan mijn carrière:
1. Het moet een product of dienst van mijzelf zijn;
2. Mijn dagelijkse gedachten, gevoelens en gedragingen moet ik kunnen inzetten om een product of dienst te upgraden;
3. Wereldwijde inzetbaarheid, waardoor ik niet meer afhankelijk ben van financiële of economische crises.

Hoe? Het vrijwillig delen van mijn ervaringen met start-ups en het creëren van mijn eigen workshops en hierna eigen methodiek, lieten mij ervaren dat het voor velen moeilijk is om knopen door te hakken. Door mijn methodiek, gebaseerd op Cognitieve Gedrag Training, krijgt men veel meer zelfvertrouwen en inzicht, waardoor ze veel meer Plezier ervaren, hierdoor Prestige afleveren en hiervoor Poen krijgen.

2. Wat doe je precies en voor wie?
Ik coach studenten, start-ups en ondernemers om hun identiteit in kaart te brengen en dit voor hen te laten werken. Ik doe dit voor verschillende middelbare scholen in de randstad en deed het voor de HHS. Ook heb ik individuele ondernemers die door mijn netwerk worden gestuurd. Tevens ben ik Cultural Mediator voor Stichting Nidos.

3. Waarom doe je mee aan de FOTY Awards?
Ik ben voorgedragen en vind het een grote eer om überhaupt mee te mogen doen. Wellicht geeft het extra boost aan mijn onderneming.

4. Voor welke award doe jij mee en waarom?
Elke prijs is welkom.

5. Wat maakt jou uniek ten opzichte van andere ondernemers?
Mijn set talenten maakt mij uniek. Daarnaast zorgen mijn ervaringen in het leven ervoor dat ik een breed perspectief heb en heel goed de kern kan uitpluizen en in kan zetten. Daarnaast ben ik heel associatief door mijn verschillende werkervaringen en ben, zoals anderen zeggen, een meester in het omdenken.

6. Hoe kom je aan klanten en waar zitten jouw klanten?
Via mijn netwerk, en online. Mijn klanten zitten voornamelijk in de randstad.

7. Hoeveel ben je waard per uur?
95 euro per uur.

8. Hoe blijf je op de hoogte van je vakgebied?
Door zelf actief te zijn als ondernemer en dit weer in te zetten in mijn lessen. Doordat ik in contact blijf met de jeugd raak ik ook geïnspireerd. Verder heb ik mijn netwerk, waar ik twee mensen in heb, die ik inzet als klankbord.

9. Wat doe je over 5 jaar?
Het is de intentie bekend te staan als de identiteitscoach. Hopelijk ben ik dan al bezig met het opstarten van mijn eigen school voor startende ondernemers.

10. Hoe zie jij je toekomst?
De toekomst heeft, afhankelijk van mijn inzet, heel veel in petto. Het belangrijkste voor mij is dat ik dag bij dag leef en hierdoor ook echt leef in het nu.

11. Hoe hou je je werk leuk?
Door met alle aspecten van het ondernemerschap bezig te zijn, zit je nooit stil. Doordat ik mijn rol heel dicht bij mijzelf heb gehouden, zorgt dit ervoor dat het voldoet aan dat het leuk is. Als iets niet leuk is en ik er niet gelukkig van word, dan komt het niet in mijn agenda.

12. Wat is jouw belangrijkste tip voor andere freelancers, interim professionals en zzp’ers in Nederland?
Je uniekheid weten en in dit inzetten of delen met anderen om hen beter te maken. Doorzetten. Altijd je eigen koers bepalen. Geen concessies doen als het niet in lijn is met jouw normen en waarden. Oprecht, integer en eerlijk.