FOTY awards banner

Freelancer Simone Heijhoff uitgelicht

“Stel duidelijke doelen, prioriteiten en maak een strategie”

Simone Heijhoff werkt met haar onderneming Youki door middel van coaching aan de persoonlijke ontwikkeling en balans van allerlei professionals. Wij interviewden haar over het ondernemerschap en haar deelname aan de FOTY Awards. Het interview is onderdeel van een interviewserie die mede mogelijk wordt gemaakt door onze hoofdpartners NS-Business CardKnab en MINI.

Hoe en waarom ben je ondernemer geworden?

Ik ben ondernemer geworden omdat ik een innerlijke drive voelde om iets voor anderen te betekenen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en verbinding. Ik voelde heel sterk dat ik dit op mijn eigen manier wilde doen, waarin ik mijn creativiteit kwijt kan en met mijn cliënten samen de inhoud kan bepalen op basis van wat nodig is.

Wat doe je precies en voor wie?

Ik werk met business professionals en corporate organisaties aan succesvolle resultaten. Door aandacht, persoonlijke ontwikkeling en verbinding. Ik richt me altijd op balans, helderheid en focus waardoor (persoonlijk) leiderschap ontstaat en bijdragen aan een groter geheel belangrijk wordt.

Waarom doe je mee aan de FOTY Awards?

Ik ben opgegeven door iemand die aan één van mijn workshops heeft meegedaan en gelooft in mij en wat ik doe. Ik zag dit gelijk als een hele mooie kans om meer aandacht te brengen voor persoonlijke ontwikkeling in het bedrijfsleven, tegelijkertijd mezelf te ontwikkelen door alle ervaringen die ik hierdoor opdoe en mijn netwerk en bekendheid uit te breiden.

Wat maakt jou uniek ten opzichte van andere ondernemers?

Mijn unieke combinatie van mindfulness, emotionele intelligentie, wetenschappelijke onderbouwing en praktische toepasbaarheid. Ook het maatwerk dat ik aanbied. Ik vind het superbelangrijk om samen met mijn cliënten de vormgeving te bepalen op basis van wat nodig is en dat ook weer om te gooien als de situatie daarom vraagt. Verder vind ik het belangrijk een expert te zijn in mijn vakgebied en kies ik voor unieke opleidingen. Zo ben ik onder andere gecertificeerd ‘Search Inside Yourself Trainer’. Dit is een op mindfulness gebaseerd leiderschapsprogramma dat emotionele intelligentie ontwikkelt. Dit programma is ontwikkeld binnen Google, samen met bekende experts op deze gebieden. Ook ben ik getraind door en aangesloten bij de organisatie van Wim Hof (The Iceman), een methode die gaat over gezondheid en zelfbewustzijn, waar de laatste jaren veel wetenschappelijk onderzoek naar gedaan wordt.

Hoe kom je aan klanten en waar zitten jouw klanten?

Voornamelijk door mond-tot-mond ‘reclame’. Mensen die in mijn workshops hebben gezeten of via een bekende iets over mij gehoord hebben. Ik heb tot nu toe weinig pro-actief ondernomen op het gebied van sales & marketing, hier komt binnenkort verandering in.

Hoeveel ben je waard per uur?

Het verschil dat zelfbewustzijn maakt en de impact die het heeft zijn niet in een geldbedrag uit te drukken. Qua coaching hanteer ik pakketprijzen, omdat ik geloof in een samenwerking van minimaal 3 tot 6 maanden om om iemand echt te helpen tot duurzame inzichten en veranderingen. Zakelijk is het afhankelijk van of iemand een lezing wil of een langdurige samenwerking. Mijn tarieven zijn aan de gemiddelde/ hoge kant, hier krijgt de opdrachtgever kwaliteit voor terug.

Hoe blijf je op de hoogte van je vakgebied?

Onder andere opleidingen, het volgen van internationale experts op mijn vakgebied, het lezen van artikelen en boeken, bezoeken van congressen en bijeenkomsten en te investeren in een groot netwerk.

Wat doe je over 5 jaar?

Dan doe ik nog steeds wat ik nu doe, in een meer ontwikkelde vorm. Trainingen, coaching, schrijven, spreken en consultancy op het gebied van (persoonlijke) ontwikkeling en verbinding in het bedrijfsleven. Ik heb mijzelf dan nog meer ontwikkeld als expert in mijn vakgebied en zou het heel gaaf vinden om een interim opdracht te doen bij een corporate organisatie om de cultuur van die organisatie een cultuur van bewustzijn en verbinding te maken, waar iedereen zich gelukkig voelt en men samen fantastische resultaten bereikt.

Hoe zie jij je toekomst?

Mijn toekomst zie ik met heel veel plezier tegemoet. Ik doe wat ik leuk vind en geniet enorm van wat ik doe. Ik voel heel veel vertrouwen in dat er mooie dingen op mijn pad zullen komen. Waar ik in het begin wat onrustig was en ongeduldig, voel ik nu dat dat allemaal goed is en ik mezelf stap voor stap verder zal ontwikkelen. De vraag naar persoonlijke ontwikkeling wordt groter en de tekenen zijn dat dit zal blijven stijgen. Ik ben bewust actief in het Nederlands en het Engels, want ik heb een internationale ambitie. Ik zie mijn toekomst vol avontuur, mooie ervaringen, rust, ontwikkeling, genieten en dankbaarheid.

Hoe hou je je werk leuk?

Door goed in te voelen wat belangrijk is en duidelijke prioriteiten te stellen. Ik heb verschillende coaches op persoonlijk gebied en op ondernemerschap. Hierdoor is ondernemen leuk geworden. Ik ben er nogal spontaan in gestapt en weet door opleidingen en coaching nu vrij helder wat ik aan het doen ben, dat maakt het een stuk leuker. Ik zorg ook voor voldoende rust en reflectie en ik laat me helpen door andere zzp’ers op gebieden die ik minder leuk vind of waar ik zelf geen tijd voor heb. Dat verlicht en voelt heel prettig. Ik maak ook bewuste keuzes in welke cliënten bij mij passen en andersom.

Wat is jouw belangrijkste tip voor andere freelancers, interim professionals en zzp’ers in Nederland?

Verdiep je naast je vakgebied ook in ondernemen en persoonlijke ontwikkeling. Stel duidelijke doelen, prioriteiten en maak een strategie. Laat je coachen of heb in ieder geval een accountability partner. En zorg dat je altijd plezier hebt en houdt in wat je doet.