FOTY awards banner

Freelancer Willy Slieker

“Communicatie is het sleutelwoord”

Finalist Willy Slieker uitgelicht

Willy Slieker is de oprichter van Maslie, een bedrijf dat gebruiksvriendelijke en doordachte websites ontwikkelt. Willy helpt zowel grote als kleine ondernemers aan een goede website, en zorgt altijd voor een persoonlijke aanpak. Wij interviewden hem over het ondernemerschap en haar deelname aan de FOTY Awards. Het interview is onderdeel van een interviewserie die mede mogelijk wordt gemaakt door onze hoofdpartners NS-Business CardKnab en MINI.

Hoe en waarom ben je ondernemer geworden?

Het bouwen van websites begon als een hobby. Totdat ongeveer 2 jaar geleden vrienden vroegen: waarom start je niet als ondernemer en schrijf je jezelf in? En vanaf dat moment was het officieel. Nu, bijna 2 jaar verder, zie ik meer en meer aanvragen binnenkomen en dat mensen de (toegevoegde) waarde die ik kan leveren zeer op prijs stellen.

Wat doe je precies en voor wie?

Ik bied sinds juni 2017 samen met een aantal partners alleen Internet-totaalconcepten aan. Dat betekent van A tot Z; van hosting, website/webshop en social media naar ondersteuning, zowel gevraagd als ongevraagd, 24/7. Klanten kunnen alleen een totaalpakket afnemen. Wij ontzorgen 24/7: internet stopt ook niet om 17.00 uur.

Waarom doe je mee aan de FOTY Awards?

Klanten hebben mij genomineerd en ik was dan ook blij verrast toen ik de nominatie in mijn mailbox ontving.

Wat maakt jou uniek ten opzichte van andere ondernemers?

Dat moet je mijn klanten vragen. Ik denk dat ik daar geen objectieve mening over kan geven. Maar wil je toch antwoord; ik stop niet na de laatste factuur. Klanten bouwen een relatie op; ze weten dat ze altijd kunnen appen, mailen en bellen, ik ben geen uurtje-factuurtje-mens.

Hoe kom je aan klanten en waar zitten jouw klanten?

Mijn klanten komen op dit moment veel via mond-tot-mondreclame binnen en via de bekende Social Media.

Hoeveel ben je waard per uur?

Met mijn toegevoegde waarde ben ik veel waard. Wij bieden alleen maatwerkprojecten aan.

Hoe blijf je op de hoogte van je vakgebied?

Ik ben veel aan het surfen op het internet en door collega-ondernemers, cursussen, webinars, tijdschriften en de beroemde netwerkborrels.

Wat doe je over 5 jaar?

Hetzelfde als nu, maar dan met meer partners, en ik hoop dan meer te kunnen delegeren.

Hoe zie jij je toekomst?

Dat ik een mooie erfenis voor mijn dochter kan achterlaten met een leuke klantenkring en leuke relaties.

Hoe hou je je werk leuk?

Persoonlijk contact onder het genot van een kopje koffie met klanten.

Wat is jouw belangrijkste tip voor andere freelancers, interim professionals en zzp’ers in Nederland?

Durf fouten te maken en steek je kop niet in het zand voor de problemen waar je tegenaan loopt. Als je eerlijk bent naar andere ondernemers willen ze altijd meedenken met een oplossing. Communicatie is het sleutelwoord, dat heb ik jammer genoeg zelf moeten ondervinden.