FOTY awards banner

Freelancer Renske Croezen-Mitrou uitgelicht

“Laat zien wat je waard bent”

Finalist Renske Croezen-Mitrou uitgelicht

Renske Croezen-Mitrou is oprichtster van Yoga 4 Everybody. Ze geeft yogalessen waar iedereen op zijn eigen manier en niveau aan mee kan doen. Yoga is voor iedereen goed, als je het maar op de juiste manier toepast. Wij interviewden Renske over het ondernemerschap en haar deelname aan de FOTY Awards. Het interview is onderdeel van een interviewserie die mede mogelijk wordt gemaakt door onze hoofdpartners NS-Business CardKnab en MINI.

Hoe en waarom ben je ondernemer geworden?

Dat gebeurde eigenlijk vanzelf toen mijn contract in de kinderopvang afliep. Ik was toen nog bezig met mijn yoga-opleiding en begon met lesgeven om ervaring op te doen. Het was al mijn doel om yogales te gaan geven en daarvan te leven, maar dat gebeurde iets eerder dan gepland.

Wat doe je precies en voor wie?

Ik geef yogalessen voor bedrijven en particulieren. Dat is in de vorm van yoga bij mensen thuis, in het park en als workshop in combinatie met andere activiteiten zoals wandelingen of zang en muziek. Bij bedrijven bied ik ook trainingen aan in het omgaan met stress met behulp van yoga.

Waarom doe je mee aan de FOTY Awards?

Omdat ik genomineerd werd! Daar ben ik hartstikke blij mee. Ik heb de afgelopen jaren hard gewerkt om duidelijk te krijgen welke kant ik op wil en waar ik voor sta. Dit voelt als een erkenning voor alle inzet en een bevestiging dat ik op de goede weg ben.

Wat maakt jou uniek ten opzichte van andere ondernemers?

Net als veel andere ondernemers ben ik zelf mijn product. Maar ik heb daarin duidelijk mijn eigen visie ontwikkeld vanuit mijn persoonlijke ervaringen. Deze deel ik graag met anderen. Ook de minder leuke ervaringen. Daar ben ik heel eerlijk in.

Hoe kom je aan klanten en waar zitten jouw klanten?

Eigenlijk altijd via via en door Facebook. Mijn klanten kunnen overal zitten. Dat is juist het mooie. Ik ga naar de klant toe. Dat kan bij een bedrijf zijn, bij iemand thuis of op een school. Al komen ze soms ook naar mij toe tijdens de workshops die ik organiseer.

Hoeveel ben je waard per uur?

De invloed die yoga op mijn leven heeft is onbetaalbaar. Bij particulieren heb ik een starttarief van €75,- per uur. Vooral om het toegankelijk te maken. Voor een zelfstandige is het eigenlijk niet zo heel veel. Je stopt er nog behoorlijk veel uren in naast het uur dat je daadwerkelijk lesgeeft. Met plezier, dat wel. Maar bij bedrijven hanteer ik daarom een ander tarief.

Hoe blijf je op de hoogte van je vakgebied?

Door bijscholingen en ervaringen uitwisselen met andere yogadocenten. Maar ook door zelf veel yoga te beoefenen. Yoga gaat om ervaren.

Wat doe je over 5 jaar?

Dan werk ik uitsluitend voor Yoga 4 Everybody. Geef ik lessen en trainingen bij nog meer bedrijven. Voor particulieren organiseer ik workshops en geef ik privéconsulten yoga-coaching en yoga-en-reiki. Die laatste twee staan nu nog een beetje op de achtergrond.

Hoe zie jij je toekomst?

Yoga 4 Everybody groeit uit tot het goedlopende bedrijf dat ik voor ogen heb. Mijn werk- en privésituatie zijn helemaal in balans.

Hoe hou je je werk leuk?

Niet. Dat is het gewoon!

Wat is jouw belangrijkste tip voor andere freelancers, interim professionals en zzp’ers in Nederland?

Durf te vragen wat je waard bent en laat dat vooral ook zien.