winnaars-FOTY-2016

Spelersmakelaar vrouwenvoetbal wint nationale zzp-prijs

Expertjury kiest Leoni Blokhuis van FlowSports uit 10.129 deelnemers

AMSTERDAM – Burgemeester Van der Laan van Amsterdam heeft tijdens de Dag van de ZZP’er op zaterdag 2 april 2016 in Amsterdam de beste zzp’er van Nederland bekend gemaakt: spelersmakelaar in het vrouwenvoetbal Leoni Blokhuis van FlowSports is door een expertjury uit 10.129 deelnemers gekozen tot winnaar. De Freelancer of the Year Awards is een jaarlijkse zoektocht naar de beste zzp’er van Nederland. Het is een initiatief van Victor Mundi, een ondernemersplatform dat zich inzet het succes van de zzp’er in Nederland te vergroten. “Leoni zet het vrouwenvoetbal, de snelst groeiende sport ter wereld, in Nederland op de kaart,” aldus juryvoorzitter René Frijters, oprichter van zzp-bank Knab.

In totaal hebben 10.129 deelnemende zzp’ers in de eerste ronde online referenties verzameld bij onder meer (oud-)opdrachtgevers. Op basis van deze gemiddelde cijfers selecteerde de jury 98 finalisten, die tijdens een pitchevent hun bedrijf voor de camera mochten pitchen. En daarna heeft de vakjury – bestaande uit onder meer vertegenwoordigers van Knab, MINI, WE Fashion, FNV Zelfstandigen, LinkedIn, Aegon, PostNL en Tribes – tijdens het juryberaad de Freelancer of the Year 2016 uitgekozen. “De jury heeft gekozen voor Leoni, omdat zij een echte doorzetter is die een mooie business heeft opgebouwd en veel groeipotentie heeft. Hoewel de jury haar met een 8,8 beoordeelt, zijn haar klanten en opdrachtgevers nog enthousiaster: van hen ontving Leoni gemiddeld maar liefst een 9,1 via online referenties,” aldus juryvoorzitter Frijters.

Over Leoni Blokhuis

Leoni Blokhuis (1984) begeleidt met haar bedrijf FlowSports vanuit haar woonplaats Oldenzaal 22 vrouwelijke voetballers, waaronder 14 internationals, van transfer tot sponsordeal. Het vrouwenvoetbal is wereldwijd de snelst groeiende sport, en Blokhuis zet deze sport in Nederland op de kaart: eind 2013 had zij de Nederlandse primeur door voor het eerst in de geschiedenis een vrouwelijke voetballer voor een geldbedrag transfereerde aan een buitenlandse club. Onlangs sloot ze transfers met Arsenal en Liverpool, en tekende er een Mexicaanse international bij FlowSports. Haar doel: “de beste worden in mijn vak. De aanhouder wint!”.

Over Victor Mundi

Victor Mundi is initiatiefnemer van de Dag van de ZZP’er, nationale zzp-prijs Freelancer of the Year Awards, onderzoeksmonitor ZZP Barometer en zzp-naslagwerk ZZP Jaarboek. De missie van het bedrijf is het helpen en succesvoller maken van de meer dan één miljoen zzp’ers die Nederland telt. “Wij geloven heilig in de zzp’er, omdat hij de ultieme specialist is. Meer zzp’ers is goed voor de innovatie, effectiviteit en de internationale concurrentiepositie in Nederland. Helaas denkt het huidige kabinet daar anders over,” aldus Jeroen Sakkers, oprichter van Victor Mundi.