Header-deal-Knab

Juryvoorzitter Marcel Molenaar

“Of je nu starter bent of doorgewinterde ondernemer; jouw zichtbaarheid op social media reflecteert je succes!”

Juryvoorzitter Marcel Molenaar

Country manager LinkedIn Benelux 

Graag stellen wij je voor aan Marcel Molenaar. Marcel is country manager van LinkedIn Benelux, waarmee hij alle activiteiten van het LinkedIn kantoor in Amsterdam overziet. LinkedIn is ‘s werelds grootste professionele netwerk met meer dan 700 miljoen leden in 200 landen en regio’s over de hele wereld. Hun missie is en blijft om wereldwijd alle professionals met elkaar in verbinding te brengen en ze zo productiever en succesvoller te maken.  

“Freelancers en zzp’ers zijn zeer actieve gebruikers op LinkedIn. Bovendien behoren Nederlanders tot de actiefste LinkedIn-gebruikers ter wereld. Dat maakt de FOTY Awards een belangrijk initiatief voor LinkedIn, en daarom is het ook belangrijk om de winnaars van de FOTY Awards in het zonnetje te zetten,” aldus Marcel Molenaar.

Kun je ons iets vertellen over jouw activiteiten? Op welke wijze ben je actief in en/of betrokken met de zzp-markt?
Freelancers en ZZP-ers vormen een grote groep onder de zeer actieve Nederlandse LinkedIn leden en dus spreek ik ze vaak. Omdat ons platform bij uitstek geschikt is voor het matchen van opdrachtgevers en dienstverleners, ondersteunen wij al meer dan 5 jaar de FOTY Awards en Dag van de ZZP-er.

Wat is/zijn de reden(en) dat je als jurylid actief bent bij de FOTY Awards?

Naast het feit dat ik graag het LinkedIn platform vertegenwoordig, ben ik vooral actief in de jury vanwege de mooie inspirerende verhalen van ondernemers die met veel inzet en passie aan iets werken waar ze in geloven. Ik krijg daar zelf elke keer ook weer energie van.

Bij de FOTY Awards ontvangen deelnemers online referenties van klanten. Hoe belangrijk is het volgens jou dat freelancers, interim professionals en zzp’ers hun kwaliteit bewijzen via online referenties?

Naar mijn mening zijn ervaringen van anderen van onschatbare waarde voor het opbouwen en behouden van je repuatie als freelancer of opdrachtgever. Ik vergelijk het altijd met de reisbranche waar je ook graag, voordat je het hotel of restaurant boekt, altijd even kijkt wat de waardering van anderen was.

In hoeverre zouden opdrachtgevers en intermediairs kwaliteit (meer) in overweging moeten nemen tijdens aanbestedings- en/of inhuurprocessen waarbij freelancers, interim professionals en zzp’ers betrokken zijn?

Ik neem aan dat dit altijd al wel gebeurt maar meer focus op kwaliteit wint natuurlijk altijd. Daarbij is het een spel dat aan twee kanten goed gespeeld moet worden. Freelancers moet zelf ook met hun uur-tarief staan voor de kwaliteit die daarbij hoort en daaraan vasthouden, ook als dat soms nee zeggen betekent. Opdrachtgevers geef ik vaak mee; pay peanuts, get monkeys.

Waaraan moet een finalist of winnaar van de FOTY Awards volgens jou voldoen?

Het moet zeker iemand zijn die 100% haar of zijn gekozen dienstverlening uitstraalt en goed kan pitchen. Daarnaast houd ik erg van een goed gekozen strategie, plan en doelgroep en natuurlijk bewezen resultaat.

Waarop ga je (extra) letten tijdens het juryberaad van de FOTY Awards?

Op de energie en passie waarmee iemand kan vertellen over haar of zijn bedrijf en ook hoe dat zo gekomen is. Daarnaast; vanuit welke behoefte of trend in de markt is de dienstverlening ontstaan en welke behoefte vervult het.

Heb je tot slot nog een tip voor freelancers, interim professionals of zzp’ers?
Zorg ervoor dat je social media en in het bijzonder je LinkedIn profiel 100% up-to-date is. In vrijwel alle gevallen leidt de eerste zoekopdracht meteen naar dit profiel en als dit in de eerste indruk meteen aanspreekt heb je zoveel meer kans op selectie.