Header-deal-Knab

Juryvoorzitter Marcel Molenaar

“Op zoek naar ambassadeur voor zzp’ers in Nederland”

Juryvoorzitter Marcel Molenaar

Country manager LinkedIn Benelux 

Graag stellen wij je voor aan Marcel Molenaar. Marcel is country manager van LinkedIn Benelux, waarmee hij alle activiteiten van het LinkedIn kantoor in Amsterdam overziet. LinkedIn is ‘s werelds grootste professionele netwerk met meer dan 433 miljoen leden in 200 landen en regio’s over de hele wereld. Het is de missie om wereldwijde professionals met elkaar in contact te brengen om hen productiever en succesvoller te maken. 

“Freelancers en zzp’ers zijn zeer actieve gebruikers op LinkedIn. Bovendien behoren Nederlanders tot de actiefste LinkedIn-gebruikers ter wereld. Dat maakt de FOTY Awards een belangrijk initiatief voor LinkedIn, en daarom is het ook belangrijk om de winnaars van de FOTY Awards in het zonnetje te zetten,” aldus Marcel Molenaar.

Kun je ons iets vertellen over jouw activiteiten? Op welke wijze ben je actief in en/of betrokken met de zzp-markt?
LinkedIn is hét platform voor alle zakelijke professonals om inspiratie op te doen, te netwerken én natuurlijk zakelijke kansen te ontdekken. Daarom support LinkedIn van harte de FOTY Awards.

Wat is/zijn de reden(en) dat je als jurylid actief bent bij de FOTY Awards?
Iedere keer dat ik in de jury zit wordt ik blij verrast door mooie, inspirerende, energieke en creatieve ideeën van ondernemers. Daarom doe ik ook dit jaar weer graag mee

Bij de FOTY Awards ontvangen deelnemers online referenties van klanten. Hoe belangrijk is het volgens jou dat freelancers, interim professionals en zzp’ers hun kwaliteit bewijzen via online referenties?
Naar mijn idee is er geen sterker argument voor een opdrachtgever om in zee te gaan met een professional dan een persoonlijke referentie. Heel belangrijk dus!

Welke rol zouden input, feedback en suggesties volgens jou moeten hebben voor freelancers, interim professionals een zzp’ers?
Ik zie dit echt als een Net Promotor Score en als het goed is richt je je dienstverlening helemaal in naar aanleiding van de feedback van je klanten.

In hoeverre zouden opdrachtgevers en intermediairs kwaliteit (meer) in overweging moeten nemen tijdens aanbestedings- en/of inhuurprocessen waarbij freelancers, interim professionals en zzp’ers betrokken zijn?
Naar mijn idee doen ze dit al volop. Iedereen weet dat prijs uiteindelijk nooit de doorslaggevende factor kan zijn.

Waaraan moet een finalist of winnaar van de FOTY Awards volgens jou voldoen?
Het moet iemand zijn die echt een ambassadeur is voor freelance-nederland. Iemand die als voorbeeld dient voor hoe onze economie voor een groot deel bestaat uit deze nieuwe voorhoede van flexibele arbeid.

Waarop ga je (extra) letten tijdens het juryberaad van de FOTY Awards?
Ik ga echt scherper letten op hun Pitch kwaliteiten want merk dat het daar nog wel eens aan schort.

Heb je tot slot nog een tip voor freelancers, interim professionals of zzp’ers?
Jazeker, maak nog meer en beter gebruik van ons platform om je personal brand te bouwen. Fish where the fish are!